Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στο Βελιγράδι



 

Καθώς οι μέρες περνούν και οι αναμνήσεις τακτοποιούνται κάπως καλύτερα στην μνήμη και την καρδιά όλων όσων συμμετείχαν στο ταξίδι αδερφοποίησης του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας  «Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου» και  του ΓΕΛ Σιάτιστας «Γεώργιος Παπαγεωργίου» με το Μουσικό Σχολείο STANCOVIC του Βελιγραδίου από την 1η ως την 4η Απριλίου 2023, είναι αδύνατο να περιγραφούν με λόγια οι συγκινητικές στιγμές που διαδραματίστηκαν:  στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα όπου οι μαθητές των δύο σχολείων έψαλλαν το «Τη Υπερμάχω…», στον Πύργο Νεμπόϊσα όπου μετά την ξενάγηση αποδόθηκαν τιμές στον Ρήγα Φεραίο και του συναγωνιστές του μεταξύ των οποίων ήταν και ο Σιατιστινός Θεοφάνης Τουρούντζιας και τραγουδήθηκε ο Θούριος, στην κοινή συναυλία αδερφοποίησης όπου μαθητές των τριών σχολείων παρουσίασαν τα προγράμματά τους (με ευρωπαϊκή, παραδοσιακή μουσική και χορό). Μέσα από γνώση του ιστορικού παρελθόντος αλλά και την καλλιτεχνική έκφραση δημιουργούνται δεσμοί φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους μαθητές των τριών συμμετεχόντων σχολείων και στου δύο λαούς, που οδηγούν  στο μέλλον μέσα από κοινές εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου» ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Ζευκλή για την οικονομική υποστήριξη της εκδρομής και  δυνατότητα που έδωσε στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς να ζήσουν τόσο υπέροχες και συγκινητικές στιγμές μέσα από αυτή τη διοργάνωση. Επίσης ευχαριστούν θερμά τον ίδιο αλλά και τους δύο αντιδημάρχους (κ. Βασίλειο Ώττα και κ. Γεώργιο Μαγιάγκα) που ήταν δίπλα τους στη συναυλία αδερφοποίησης και τους υποστήριξαν σε αυτή την τόσο σημαντική για το σχολείο στιγμή. Ευχαριστεί θερμά τον Μεγάλο Ευεργέτη του σχολείου τον κ. Κωνσταντίνο Παπανικολάου για την συνεχή και ακούραστη υποστήριξη στο έργο του σχολείου, η οποία στην περίπτωση αυτή εκφράστηκε με την ανάληψη του κόστους της νέας ενδυμασίας των μαθητριών της Χορωδίας Ευρωπαϊκής Μουσικής του σχολείου, η οποία ήταν όντως θαυμάσια. Στις ξεχωριστές αυτές στιγμές δίπλα στο σχολείο επίσης ήταν η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης κ. Βασιλική Βόντσα καθώς και ο κ. Πάρης Δουλγερίδης και Παναγιώτης Λαβαντσιώτης από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, τους οποίους το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας ευχαριστεί  πολύ! Τέλος ευχαριστεί την Αντιπεριφερειάρχη  ΠΕ Κοζάνης κ. Αικ. Δαδαμόγια για την οικονομική στήριξη.

Θερμά συγχαρητήρια στην κ. Νικολέτα Παπάζογλου, μαέστρο της Χορωδίας Ευρωπαϊκής Μουσικής του σχολείου για την άρτια προετοιμασία, την επιλογή του προγράμματος και την παρουσίαση των μαθητριών σε συνεργασία με την καθηγήτρια πιάνου κ. Ρόζα  Μισδραχή. Επίσης συγχαρητήρια στον Διευθυντή του ΓΕΛ Σιάτιστας κ. Θεοδωρόπουλο Θωμά για την οργάνωση και πραγματοποίηση της εκδρομής και στις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Σιάτιστας κ. Δέσποινα Τζιλίνη και Βασιλική Σιούτη για το υπέροχο πρόγραμμα παραδοσιακών χορών που παρουσίασαν. Τα συγχαρητήρια δεν έχουν τέλος για όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην αδερφοποίηση και απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι οι τέχνες δημιουργούν δεσμούς και οδηγούν τα βήματα όλων μας σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ας είναι η Ανάσταση του Κυρίου η αρχή για να πλημμυρίσει η ζωή όλων μας με αγάπη και ειρήνη ! Καλό Πάσχα!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.