Θεσσαλονίκη: Εξαπατούσαν πολίτες με δήθεν αγγελίες και αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς τραπέζης



 

Tέσσερις περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης στη Θεσσαλονίκη εξιχνίασαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς.

Πέντε άτομα εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες με δήθεν αγγελίες πώλησης διάφορων αντικειμένων ή δείχνοντας ενδιαφέρον για την αγορά ενός προϊόντος που πωλούνταν στο διαδίκτυο. Οι δράστες έπειθαν τα θύματά τους για τις δήθεν προθέσεις τους και τελικά τους έκλεβαν τα χρήματα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.: «αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς εξιχνίασαν συνολικά τέσσερις περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου, που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2022, στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, σχηματίζοντας δικογραφίες σε βάρος πέντε δραστών.

Συγκεκριμένα, τα προαναφερόμενα άτομα, έχοντας αναρτήσει αγγελίες πώλησης διαφόρων αντικειμένων ή δείχνοντας ενδιαφέρον για την αγορά αντικειμένων που πωλούνταν μέσω διαδικτύου, είτε αποσπούσαν από τα υποψήφια θύματά τους χρηματικά ποσά, είτε αποκτούσαν, παράνομα, πρόσβαση σε περιβάλλον ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής και προχωρούσαν στη μεταφορά χρηματικών ποσών σε δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.»

thestival.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.