Συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου Αγάπιου Γαβριηλίδη με αγρότες της ευρύτερης περιοχής στο πλαίσιο ανάδειξης των δυνατοτήτων της Γεωργίας Ακριβείας



 

Η «έξυπνη» ή «ευφυής» γεωργία αντιπροσωπεύει την εφαρμογή των σύγχρονων ΤΠΕ στην γεωργία εκσυγχρονίζοντας έναν σημαντικό μοχλό της Ελληνικής κοινωνίας, γεγονός που οδηγεί σε μια νέα αγροτική επανάσταση και αλλαγή στο προφίλ του παραγωγού.

Η ευφυής γεωργία μειώνει το κόστος παραγωγής, την σπατάλη φυτοφαρμάκων, την ποσότητα του νερού άρδευσης και του ηλεκτρικού ρεύματος επιτυγχάνοντας παράλληλα αύξηση απόδοσης. Στην πράξη τα τηλεκαυτευθυνόμενα ελικόπτερα (drones) χρησιμοποιούνται για ψεκασμό και επιθεώρηση χωραφιών με αισθητήρες που βελτιώνουν την διαχείριση άρδευσης, με συστήματα που προειδοποιούν, παρακολούθηση συνθηκών, μετεωρολογικούς σταθμούς που συλλέγουν δεδομένα, αναλύσεις εδάφους κ.α.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ΑΝΑ.Σ.Α  και υποψήφιος Δήμαρχος Αγάπιος Γαβριηλίδης συναντήθηκε με αγρότες της ευρύτερης περιοχής συζητώντας για την χρήση των νέων τεχνολογιών, την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών, τη συνεργασία και την «έξυπνη» συμβουλευτική ενώ παρακολούθησε μια επίδειξη των δυνατοτήτων της Γεωργίας Ακριβείας, πειραματικού ψεκασμού, με χρήση drone, σε εκτάσεις της Κοζάνης  με  εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας της εταιρείας Agrevolution.

«Η ευφυής γεωργίας αποτελεί μονόδρομο για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής και  είναι ικανή να προσφέρει οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη στους παραγωγούς» επισήμανε ο Αγάπιος Γαβριηλίδης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.