«Καλλιόπη Βέττα: Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Σερβίων : Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης για ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην περιοχή – “Επιτακτική η ανάγκη για την ενίσχυση της περιοχής”ς



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Σερβίων όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Λάζαρο Πάσχο και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ενώ κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: «Επιτακτική ανάγκη για την ενίσχυση της περιοχής των Σερβίων με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετά το κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας».

Στο Κέντρο Υγείας υπήρξε ευρύτατη συζήτηση και ενημέρωση για τα προβλήματα υποστελέχωσης, όπως και τις γενικότερες δυσχέρειες που παρατηρούνται, ειδικά μετά το κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας.

Συγκεκριμένα, τονίστηκε ότι λείπουν βασικές ειδικότητες καθώς, για παράδειγμα, επισκέπτονται μόνο δυο φορές το μήνα το Κέντρο, γυναικολόγος, καρδιολόγος, νευρολόγος, ουρολόγος και ΩΡΛ. Παράλληλα, σημαντική είναι η έλλειψη του παιδιάτρου καθώς, έπειτα από την πρόσφατη συνταξιοδότηση μιας υπηρετούσης στο Κέντρο, η ειδικότητα αυτή δεν καλύπτεται καθόλου.

Ειδικά για παιδίατρο και καρδιολόγο έχουν γίνει συναφή αιτήματα για την κάλυψη των θέσεων, καθώς τονίστηκε η επείγουσα αναγκαιότητα της παρουσίας τους σε μια δημόσια δομή της περιοχής.

Στην συζήτηση επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη πλήρους κάλυψης των βαρδιών στα πληρώματα του ΕΚΑΒ, έπειτα από τα πρόσφατα ανησυχητικά περιστατικά, ενώ τονίστηκε ότι πρέπει να γίνει άμεσα πράξη η υπόσχεση για επιπλέον προσωπικό στα ασθενοφόρα, ειδικά τώρα που έχει μεγαλώσει η απόσταση από τα μεγάλα νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης.

Η κ. Βέττα, εξήρε το έργο του Κέντρου Υγείας Σερβίων που συγκεντρώνει, διαχρονικά, ευμενή σχόλια για την ποιότητα των υπηρεσιών του από τους πολίτες της περιοχής, ενώ τόνισε ότι ο τομέας της Υγείας απαιτεί, τόσο γενικά, όσο και ειδικότερα τώρα λόγω του κλεισίματος της Γέφυρας, την ενεργή στήριξη του κράτους.

Τέλος, η Βουλευτής, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, προωθώντας το από 3.4.23 αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Σερβίων για την εικοσιτετράωρη κάλυψη της περιοχής με ασθενοφόρο, όπως και την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή.

Επισυνάπτεται η ερώτηση.

Με εκτίμηση,
Γραφείο Βουλευτή

Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.