Γιώργος Αμανατίδης: «Παράταση προθεσμιών ΑΠΕ, προσλήψεις στη ΔΕΗ, αλιεία στις τεχνητές λίμνες, ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις κλάδου γουνοποιίας»

 

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη ξεκίνησε μία εργώδης προσπάθεια, προς όφελος των συμφερόντων της περιοχής και των πολιτών της, αρμοδιότητας των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό προετοίμασε, προώθησε και εντάχθηκαν:

 1. Στο ν. 5037/23 (28-3-2023) τα εξής:
 2. με το άρθρο 111 εγκρίθηκε η παράταση προθεσμίας υπογραφής Συμβάσεων Λειτουργικής Ενίσχυσης για φωτοβολταϊκούς σταθμούς έως 1 MW, μέχρι τις 31/12/2024.
 3. με το άρθρο 147 εγκρίθηκε η πρόσληψη συγγενούς θανόντα σε εργατικό ατύχημα εργαζόμενου σε εργολάβο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.
 4. με το άρθρο 165 εγκρίθηκε η παράταση προθεσμιών έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), μέχρι 31/08/2024, που εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας (οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί έως 1 MW εκτός ανταγωνιστικής διαδικασίας, σταθερή τιμή μέχρι τότε και ελάχιστη μείωση μετά την παραπάνω ημερομηνία).
 5. με το άρθρο 187 εγκρίθηκε η αποκλειστική ανταποδοτική δυνατότητα άσκησης επαγγελματικής αλιείας από τους κατοίκους παραλίμνιων κοινοτήτων σε τεχνητές λίμνες π.χ. Πολυφύτου (όπως ισχύει) και Ιλαρίωνα (που δίνεται πλέον η δυνατότητα αυτή).
 6. Στο ν. 5036/23 (28-3-2023) και ειδικότερα με το άρθρο 85 εγκρίθηκε η «ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών για τις επιχειρήσεις του κλάδου της γουνοποιίας» μέχρι τις 30/6/2022 και από 1/7/2022 μέχρι τις 31/5/2023.

«Η προσπάθεια με αποτέλεσμα συνεχίζεται μέχρι και την τελευταία ημέρα»

Αθήνα, 30/03/2023

Από το Γραφείο του

Βουλευτή Ν. Κοζάνης – ΝΔ

Γιώργου Αμανατίδη

2 σχόλια στο άρθρο “Γιώργος Αμανατίδης: «Παράταση προθεσμιών ΑΠΕ, προσλήψεις στη ΔΕΗ, αλιεία στις τεχνητές λίμνες, ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις κλάδου γουνοποιίας»

 1. Αν γινόταν οι εκλογές καταχείμωνο,ούτε 10% θα παίρνατε μαυρογιαλουροι ,
  τότε που ο κόσμος παγώνει, δεν έχει καυσιμα και τότε που ζεσταινεται …
  με τα φουρφουρια που γεμίσατε την Ελλάδα, για να πλουτισει η αδελφή του
  πολιτικού απατεώνα που μας κυβερνάει και είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος!
  Ποια γουνα;τώρα που έκλεισε η αγορά της Ρωσιας;
  Ποιες προσλήψεις σε ΔΕΗ;
  Δεν άκουσες για ανθρώπους κοζανιτες που πηγαίνουν 8 μήνα σε Χαλκιδική και στη Ρόδο για να δουλέψουν στην εκεί ΔΕΗ;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.