Ανακαίνιση σπιτιού: 5 πιο δημοφιλής σημεία του σπιτιού που χρίζουν ανακαίνιση



Όταν αποφασίζουμε να κάνουμε ανακαίνιση σπιτιού, συνήθως θέλουμε να αλλάξουμε την παλιά εμφάνιση του ή να του προσδώσουμε αξία για μελλοντική πώληση ή ενοικίασή του. Για να φτάσουμε όμως στο σημείο της πλήρους ή μερικής ανακαίνισης, χρειάζεται να λάβουμε και την γνώμη ενός ειδικού για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Ωστόσο, με τόσες διαθέσιμες επιλογές για ανακαίνιση, μπορεί να φαίνεται δύσκολο από το που πάμε να αρχίσουμε. Παρακάτω θα μιλήσουμε για τα 5 πιο συνηθισμένα και δημοφιλή σημεία που ο καθένας μας θα άλλαζε. 

Πάμε να τα δούμε! 

  • Ανακαίνιση κουζίνας 

Θα λέγαμε ότι από τα πιο συνηθισμένα μέρη του σπιτιού που ανακαινίζονται είναι η κουζίνα. Νέα χρώματα και νέα ντουλάπια είναι μια νέα νότα στον χώρο που μπορεί να φανταζόμαστε. Επιπλέον, η ανακαίνιση κουζίνας απαιτεί και νέα τεχνολογικά είδη μαγειρικής και συντήρησης τροφίμων. Μοντέρνα ψυγεία, εξελιγμένοι φούρνοι και εστίες είναι μερικά από αυτά. Παράλληλα, έχουμε την δυνατότητα να τα τοποθετήσουμε όλα αυτά σε νέα σημεία. Δηλαδή, να τα βάλουμε σε μέρος που ίσως μας βολεύουν ή μας αρέσουν περισσότερο. 

  • Ανακαίνιση μπάνιου

Δεύτερο στην κατάταξη προτίμησης ανακαίνισης είναι το μπάνιο. Άλλος ένας χώρος του σπιτιού που τον επισκεπτόμαστε συχνά και θα θέλαμε να τον αλλάξουμε. Ας προτιμήσουμε λοιπόν χρώματα πιο έντονα ή της αρεσκείας μας. Πλακάκια με πιο έντονα χρώματα και νιπτήρες που να καλύπτουν τις προτιμήσεις μας. 

Η αλλαγή αυτή μπορεί να είναι εξίσου σημαντική καθώς το μπάνιο αποτελεί ίσως το πρώτο μέρος που επισκεπτόμαστε μετά το πρωινό ξύπνημα μας. Γιατί να μην έχουμε μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα όταν πλένουμε τα δόντια μας ή φρεσκαριζόμαστε;

  • Αξιοποίηση του ανεκμετάλλευτου χώρου 

Ας εκμεταλλευτούμε κάθε μικρή γωνία που μπορεί να έχουμε. Η ανακαίνιση σπιτιού απαιτεί να ανακαλύψουμε σημεία που πριν δεν μας χαροποιούσαν όταν τα βλέπαμε κενά. Ένας χώρος που είναι ανεκμετάλλευτος και θα μπορούσαμε να τον αξιοποιήσουμε κατάλληλα είναι το υπόγειο μας. 

Αν διαθέτουμε κάποιο υπόγειο, ίσως να μην μας φανεί πλέον χώρος ασήμαντων πραγμάτων. Αφού κάνουμε, λοιπόν, ένα μικρό συγύρισμα στα παλιά αντικείμενα, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα ενδιαφέρον playroom ή ένα σημείο που μπορούμε να βλέπουμε ταινίες τοποθετώντας μια βάση για προτζέκτορα. Επιπλέον, θα χρειαστεί να ενισχύσουμε και τον φωτισμό, καθώς είναι συνηθισμένο τα υπόγεια να μην φωτίζονται αρκετά από τις ήδη υπάρχουσες λάμπες που έχουμε. 

  • Ανακαίνιση σαλονιού 

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας ο χώρος του σαλονιού. Είναι το σημείο που περνάμε μερικές από τις ώρες της ημέρας. Ύστερα από μια κουραστική εργασιακή εβδομάδα, θέλουμε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο βλέποντας τηλεόραση και ξεκουράζοντας το σώμα μας στον αναπαυτικό καναπέ. Ωστόσο, τι καλύτερο από το να μπορούμε να έχουμε και οπτική επαφή τον ουρανό ή το φυσικό φως. 

Θα προτείναμε να τοποθετήσουμε τα έπιπλα μας σε θέση ώστε να έχουμε πρόσβαση με το μπαλκόνι ή το παράθυρό μας. Και φυσικά αν έχουμε μια ανεκμετάλλευτη γωνία στο σαλόνι μας, ας σκεφτούμε το πως θα μπορούσαμε να την αξιοποιήσουμε. Ένα χτιστό γραφείο, ράφια ή περισσότερος αποθηκευτικός χώρος, είναι μόνο λίγες από τις επιλογές που μπορούμε να αξιοποιήσουμε. 

  • Ανακαίνιση υπνοδωματίου 

Στην λίστα μας αφήνουμε τελευταίο αλλά και σημαντικό τον χώρο του υπνοδωματίου. Και αυτό γιατί αποτελεί ένα σημείο του σπιτιού που περνάμε χρόνο για τον ύπνο μας επί το πλείστων. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα χρώματα που έχουμε στους τοίχους του υπνοδωματίου συνεισφέρουν ώστε να μας πάρει πιο γρήγορα ο ύπνος. Επίσης, θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε το κρεβάτι μας κοντά σε κάποιο παράθυρο ώστε να έχουμε την καλύτερη εικόνα όταν ξυπνάμε με το φως του ηλίου. 

Επομένως, η ανακαίνιση σπιτιού αποτελείται από πολλά μέρη που θα θέλαμε να αλλάξουμε. Εμείς παρατηρήσαμε ότι τα πιο συνηθισμένα και δημοφιλή μέρη είναι τα παραπάνω και όχι άδικα. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.