Τέσσερις συλλήψεις για τις σκηνές τρόμου σε Κέντρο ΑΜΕΑ στην Καλλιθέα- 11χρονος «ακροβατούσε» σε παράθυρο 3ου ορόφου



 

Σκηνές τρόμου στην Καλλιθέα, καθώς ένα 11χρονο αγοράκι «ακροβατούσε» στο περβάζι παραθύρου 3ου ορόφου, σε κέντρο «ειδικών θεραπειών» για παιδιά ΑμεΑ. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kallitheaonline.gr, το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη (14/3). Το 11χρονο αγοράκι, άγνωστο για πόση ώρα, πήγαινε από τη μία πλευρά του παραθύρου στην άλλη, ενώ το πλησίασε και ακόμα ένα παιδάκι από το εσωτερικό, τραβώντας την κουρτίνα. Κάτοικος που αντιλήφθηκε τι συνέβαινε ενημέρωσε τις Αρχές και φωτογράφισε το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο. Κανένας από τους «φροντιστές» του κέντρου αυτού δεν φαίνεται να βρισκόταν στο δωμάτιο, όπως γράφει η ιστοσελίδα.

Τέσσερις συλλήψεις για τις σκηνές τρόμου στην Καλλιθέα

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν ένα άτομο φερόμενο ως υπεύθυνο του κέντρου καθώς και τρεις εργαζομένους και τους οδήγησαν στο κρατητήριο. Μετά τη σύλληψη των τεσσάρων, για τα περίπου 15 παιδάκια τα οποία βρίσκονταν εντός του χώρου ειδοποιήθηκαν οι γονείς τους για να τα παραλάβουν.

Η ανάρτηση της Νένας Χρονοπούλου

To θέμα αποκάλυψε η Νένα Χρονοπούλου, η οποία έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook:

Το τραίνο των παιδιών με Αναπηρία είναι σε Θανατηφόρα διαδρομή, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ μην περιμένετε να θρηνήσουμε κι άλλα παιδιά. Ένα ακόμα «τραίνο» γεμάτο παιδιά ΑμεΑ αυτή τη φορά καθοδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο. Είναι χαρακτηρισμένο ως «κέντρο ειδικών θεραπειών» και «φορτώνει κόσμο» από όλα τα σημεία της Αθήνας οδηγώντας τα στην Καλλιθέα. Σε ένα «σταθμό» ακατάλληλο, επικίνδυνο, δίχως ελέγχους, δίχως προδιαγραφές, δίχως υποδομές, δίχως θεραπευτές, δίχως κρατική εποπτεία για να επέμβει μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες γονέων. Όλοι μας καρτερικά αναμένουμε το «μοιραίο» γιατί ο «σταθμάρχης» του είναι παραβατικός, επικίνδυνος, αδιάφορος προς τα παιδιά με αναπηρία, και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το χρήμα. Η ιδιοκτήτριά του, αλλά και η υπεύθυνη όπως και άνθρωποι που έχουν προσληφθεί (θεραπευτές, οδηγοί, συνοδοί) έχουν επανειλημμένως συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου για την εξής εγκληματική κατηγορία: ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τις παρακάτω ημερομηνίες:

• 3/3/2022 – Παιδί έφυγε από το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών δίχως να το αντιληφθούν οι υπεύθυνοι, το βρήκε ένας περαστικός και το οδήγησε στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας.

• 12/10/2022 – Παιδί έφυγε από το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών δίχως να το αντιληφθούν οι υπεύθυνοι την ώρα που επιβιβαζόταν στο πουλμανάκι για τη μεταφορά του στο σπίτι (το πούλμαν δεν είναι αδειοδοτημένο από την Περιφέρεια), και βρέθηκε μετά από δύο ώρες να τριγυρίζει μόνο του από την Καλλιθέα στην οδό Καλλιρρόης, για δύο ώρες κανένας υπεύθυνος δεν το είχε αντιληφθεί… Για ακόμα μία φορά το παιδί το βρήκε περαστικός και το οδήγησε στην Αστυνομία, η υπόθεση κατέληξε στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, όπου έγινε αυτόφωρη διαδικασία και αναμένεται η δίκη. (Είχε οριστεί για την 1η/3/2023, όπου η ιδιοκτήτρια ζήτησε αναβολή).

• 10/1/2023 – Παιδί έφυγε από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών και αυτή τη φορά βρέθηκε στο βαγόνι του τραίνου στο σταθμό Αττικής!!! Το βρήκαν από video κλήση που έκανε το παιδί και έτσι ειδοποιήθηκαν οι αρχές και δε συνέβη κάτι ανεπανόρθωτο. Η διαδικασία του αυτοφώρου τηρήθηκε, έγινε η δίκη και στη μία κατηγορουμένη έχει επιβληθεί ποινή.

• 14/3/2023 – Παιδί περπατάει πάνω πεζούλι του παραθύρου του 3ου ορόφου του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών (είναι στον 3ο όροφο), το βλέπουν οι γείτονες, καλούν την αστυνομία και τη 4ΑΜΕΑ, γιατί είχαν παρακολουθήσει τηλεοπτικές εκπομπές όπου είχαν γίνει καταγγελίες για το συγκεκριμένο κέντρο εδώ και ένα χρόνο. Φτάνει η ομάδα ΔΙΑΣ και προσάγει τέσσερις από τους υπευθύνους-ανευθύνους του συγκεκριμένου κέντρου ειδικών θεραπειών στην Καλλιθέα και αυτή τη στιγμή είναι στο Αυτόφωρο.

• Το συγκεκριμένο κέντρο έχει ακόμα μηνύσεις για ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΑΝΗΛΙΚΟΥ αλλά και για ΑΠΕΙΛΕΣ σε γονείς, που έγιναν την 1η/7/2022 και 13/11/2022 από διαφορετικούς μηνυτές οι οποίοι πήγαιναν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο κέντρο.

• Υπάρχει ακόμα καταγγελία – αναφορά στον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ από τις 20/9/2020, η οποία και έχει πάρει το δρόμο προς την Περιφέρεια Αττικής αλλά και τις Εισαγγελικές Αρχές και δυστυχώς είναι ακόμα στα αρχεία.

• Όπως υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες στο Τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ από γονείς αλλά και εργαζομένους του κέντρου και είναι όλα στη διάθεση των αρχών. Στο συγκεκριμένο κέντρο ειδικών θεραπειών πηγαίνουν 60 παιδιά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, δηλαδή ενώ είναι ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ λειτουργεί παρανόμως ως ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΜΕΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΥΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ. Η ατιμωρησία όλων αυτών των ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ανθρώπων στο χώρο της ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ είναι το μεγάλο τους προσόν. Ζητάμε υπεύθυνα μία απάντηση από κάθε αρμόδιο φορέα, εάν σκοτωθεί ένα παιδί (χθες γλίτωσε από την ευαισθησία των γειτόνων) ποιος θα πάρει την ευθύνη; ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΜΕΑ – 4ΑΜΕΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.