‘Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού – Όχι στον έλεγχο της ΔΕΥΑ’- Οι εργαζόμενοι στους δρόμους λίγο πριν την ψήφιση του νόμου για το δημόσιο αγαθό (φωτογραφίες -βίντεο)



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον έλεγχο και την εποπτεία της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων, προχώρησαν η ΔΕΥΑ Κοζάνης, συνδικάτα, φορείς και εκπρόσωποι συνδυασμών τοπικής αυτοδιοίκησης και σωματείων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία.

Οι εργαζόμενοι ζητούν έστω και την τελευταία στιγμή να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί τον νερό, ενώ ταυτόχρονα εκφράζουν την εναντίωση τους  στην υπαγωγή των ΔΕΥΑ στον έλεγχο και την εποπτεία της νέας ρυθμιστικής αρχής.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το νερό, με αντικείμενο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος»,  πρόκειται να ψηφιστεί σήμερα από την  ολομέλεια της βουλής.

Να σημειωθεί πως την περασμένη Πέμπτη 8 Μαρτίου οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, ενώ παράλληλα συμμετείχαν με 4ωρη στάση εργασίας, στην πανελλαδική απεργία. Δείτε εδώ

Στην συνέχεια της σημερινής συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικό δρόμο της πόλης με κύριο σύνθημα ‘ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στον λαό’.

 

 

4 σχόλια στο άρθρο “‘Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού – Όχι στον έλεγχο της ΔΕΥΑ’- Οι εργαζόμενοι στους δρόμους λίγο πριν την ψήφιση του νόμου για το δημόσιο αγαθό (φωτογραφίες -βίντεο)

  1. Η μόνοι που μπορούν να σας στηρίξουν είναι η μπαταχτσιδες που δεν πλήρωναν λογαριασμούς τόσα χρόνια και τους κάνατε πλάτες φάτε την τώρα…

  2. τιποτα για τον τοπικο βουλευτη και υφηπουργο παπαδοππουλο που ξεφτυλιστηκε στο πανελληνιο για τοσυστημα τηλεδιοικησης στη λαρισα θα γραψετε ..η ειστε τιποτα του πετσα ..

  3. Μ.Ρ. Αναρράχωβα

    - Edit

    Απαντήστε

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΥΣ
    Είναι δυνατόν να μη γνωρίζει η κυβέρνηση που φέρνει το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού και το ξέρουμε όλοι εμείς; Μήπως είμαστε αντιδραστικοί;
    Μήπως δεν λαμβάνουμε υπόψη μας τις ιδιωτικοποιήσεις που προηγήθηκαν (Λιμάνια, Αεροδρόμια, ΔΕΗ, ΟΣΕ, τις Τράπεζες που πουλήθηκαν, κ.α.) και υπηρέτησαν το “δημόσιο Συμφέρον” και το “Κοινό Καλό”; Εισιτήρια για το επιβατικό κοινό πάμφθηνα με υπερσύγχρονα μέσα μεταφοράς, λογαριασμοί ΔΕΗ σχεδόν τσάμπα, για τηλέφωνα (κινητά-σταθερά) ο οικογενειακός προϋπολογισμός “ελάχιστος”, τράπεζες στο “πλευρό” (σφήνα”) του πολίτη, τι άλλο θέλουμε;
    Το αληθές των ¨αγαθών” προθέσεων και των άριστων αποτελεσμάτων της ιδιωτικοποίησης του νερού το επιβεβαιώνουν και οι τηλεαστέρες μας από τα κανάλια των νταβατζήδων αρπακτικών! Γιατί να είμαστε τόσο επιφυλακτικοί, τόσο αντιδραστικοί ;;;;;;

  4. και εσυ τι φανταζεσαι..ξαφνικα οι εργαζομενοι δ.υπαλληλοι σκεφτηκαν κα ι ανησυχσαν για σενα και για μενα ..μηπως το νερο γινει ακριβο..μηπως και μηπως/ασφαλως και δεν τους καιγεται καρφι..οι μισθοι προε4δρου της ευρωαικησ επιτροπης τους νιαζει μονο..και η απεραντη ξαπλα δεξια και αριστερα..οποτε..να πουληθει χιλιες φορες..ετσικα ι αλλιως ακριβο το πληρωνο τονερο..να μην εχω και τους δηθεν σωτηρες που μα νιαζονανται..ασφαλως και να πουληθει..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.