“Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού”: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων ΔΕΥΑΚ- Βουλευτές και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης στον αγώνα των εργαζομένων (φωτογραφίες και βίντεο)



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Την έντονη ανησυχία τους για την ιδιωτικοποίηση του νερού εξέφρασαν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της επιχείρησης, οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης, το πρωί της Πέμπτης 8 Μαρτίου, πραγματοποιώντας 4ωρη στάση εργασίας. 

“Διεκδικούμε και απαιτούμε την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε τη Δευτέρα 6/3 στη Βουλή, με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής… η Κυβέρνηση επιμένει με κάθε τρόπο στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, αδιαφορώντας έτσι προκλητικά για τα συμφέροντα των πολιτών. Το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν για να τεθεί υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαφείρης, πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάρκος Φλώρος” το σχέδιο ιδιωτικοποίησης είναι πολιτικό και όχι διαδικαστικό ζήτημα. Δεν θα επιτρέψουμε να σταματήσει η λειτουργία της ΔΕΥΑΚ. Δήμος, διοίκηση, εργαζόμενοι και λαός καλούμε να είναι δίπλα μας, στις κινητοποιήσεις. Καλούμε τους βουλευτές να πράξουν τα δέοντα για την απόσυρση του νομοσχεδίου. Δεν φοβόμαστε συνεχίζουμε μαζί τον αγώνα”.

Εκπρόσωποντας τον δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα η κυρία Τουμπουλίδου, “Να πάρουν πρωτοβουλίες και να δώσουν λύση στη βιωσιμότητα των ΔΕΥΑ. Όχι στην ιδιωτικοποίηση του δημοσίου αγαθού. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί. “

Στον αγώνα των εργαζομένων παραβρέθηκαν βουλευτές, επικεφαλής και εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος του σωματείου εστίασης       ” ΕΡΜΗΣ” και κόσμος.

 

 

2 σχόλια στο άρθρο ““Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού”: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων ΔΕΥΑΚ- Βουλευτές και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης στον αγώνα των εργαζομένων (φωτογραφίες και βίντεο)

  1. Εδώ στην Κοζάνη έτσι και αλλιώς πανάκριβο το πληρώνουμε το Νερό. Τι θα αλλάξει?? Για τους καταναλωτές??

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.