Επίδομα προσωπικής διαφοράς – συντάξεις: Η ημερομηνία πληρωμής και οι δικαιούχοι

 

Κατά δεύτερο 15ήμερο του μήνα και μέχρι τις 31 Μαρτίου αναμένεται να καταβληθεί, με εμβόλιμη πληρωμή και χωρίς να απαιτείται αίτηση από τους συνταξιούχους, το επίδομα προσωπικής διαφοράς. Η νομοθετική διάταξη που είναι ήδη έτοιμη και θα πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή, προβλέπει ημερομηνία καταβολής και συγκεκριμένα αναφέρει πως το επίδομα θα πληρωθεί έως τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες. Το επίδομα που θα είναι ύψους 200 – 300 ευρώ αφορά στο σύνολο των συνταξιούχων που έχουν προσωπική διαφορά και έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.600 ευρώ τον μήνα (καθαρά) και είτε δεν είδαν καθόλου την αύξηση του 7,75% τον προηγούμενο μήνα, είτε έλαβαν ποσοστό λιγότερο από αυτό. Οι συνταξιούχοι αυτοί υπολογίζονται σε 1.112.000.

Η εφάπαξ έκτακτη ενίσχυση είναι κλιμακούμενη σε 3 κλίμακες: 300 ευρώ, 250 ευρώ και 200 ευρώ. Επιπλέον, εξαρτάται από τρία κριτήρια: την μερική ή και καθόλου αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς, το ύψος της σύνταξης και τις τυχόν άλλες ενισχύσεις που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Σε ό,τι αφορά το ύψος της σύνταξης, που αποτελεί και κρίσιμο κριτήριο για την καταβολή του επιδόματος, εξετάζεται το καθαρό προ φόρων ποσό σύνταξης. Δηλαδή, η σύνταξή του μετά την αφαίρεση των «ασφαλιστικών» κρατήσεων, 6% για υγειονομική περίθαλψη και τυχόν κράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων (η λεγόμενη ΕΑΣ) και πριν την παρακράτηση των φόρων.

alphafreepress.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.