Ενημέρωση σχετικά με τις ανάγκες σε αίμα λόγω του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό γεγονός πού συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη και είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών.
Η Ομοσπονδία μας από την πρώτη στιγμή κάλεσε τους Συλλόγους-Μέλη της να συνδράμουν πραγματοποιώντας Εθελοντικές Αιμοδοσίες με σκοπό την ενίσχυση των συμπολιτών μας που επλήγησαν από το δυστύχημα.
Ο Πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α. κ. Παναγιώτης Κατσίβελας καθώς και Υπηρεσίες Αιμοδοσιών Νοσοκομείων της Λάρισας και της Αττικής, μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί τους χθες μας διαβεβαίωσαν ότι οι ανάγκες έχουν καλυφθεί και ότι η ανταπόκριση του κόσμου στις εκκλήσεις για προσφορά ήταν μεγάλη.
Παρόλα αυτά παρατηρήθηκε το φαινόμενο αυθαίρετων εκκλήσεων από Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και ΜΜΕ, οι οποίες απεύθυναν έκκληση χωρίς να υπάρχει ανάγκη την παρούσα στιγμή.
Όπως καταλαβαίνετε τέτοιες  πρωτοβουλίες μπορεί να προκαλέσουν ελλείψεις για τους πολυμεταγγιζόμενους συνανθρώπους μας το επόμενο διάστημα.
Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και σωστό προγραμματισμό τις επόμενες Εθελοντικές Αιμοδοσίες μας.
Η Π.Ο.Σ.Ε.Α. θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ε.ΚΕ.Α. και θα σας κρατήσουμε ενήμερους για ενδεχόμενες ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν.
Επίσης παρακαλούμε τους Συλλόγους Μέλη της Ομοσπονδίας μας όπως αναβάλουν προς το παρόν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις τους για το επόμενο διάστημα, αν είναι δυνατόν, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο και εμείς στο Εθνικό πένθος.
Ευχόμαστε σε όλους Καλή Δύναμη.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας
Ο Γενικός Γραμματέας
Θεολόγος Χρ. Ζώτος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.