Ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων υλοποιεί ο Δήμος Κοζάνης – Εκπόνηση μελέτης για νέο καταφύγιο

 

Ο Δήμος Κοζάνης δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, υλοποιεί πλέον ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισής τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, λειτουργεί το υπάρχον ενδιαίτημα/ καταφύγιο ζώων συντροφιάς, εφαρμόζει πρόγραμμα στειρώσεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ζώων συντροφιάς, ενώ λειτουργεί και το νέο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο Δημοτικό Κτηνιατρείο. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύει στην ενίσχυση του προγράμματος στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες κτηνιάτρων.

Παράλληλα, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και  ευαισθητοποίησης των πολιτών, αναφορικά με την υιοθεσία των αδέσποτων και την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.

Σε αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, προστέθηκε σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2022, η υπογραφή της σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Κοζάνης». Την υπογραφή πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας και η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, Κωνσταντίνα Παπασπυροπούλου. Στη διαδικασία παρέστη και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Μίλτος Μαγγιρίδης.

Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει την εκπόνηση όλων των απαιτούμενων τεχνικών μελετών για τον ακριβή και λεπτομερή σχεδιασμό ενός νέου υπερσύγχρονου καταφυγίου ζώων συντροφιάς, που να πληροί τις απαιτήσεις τόσο της ελληνικής νομοθεσίας όσο και των ευρωπαϊκών κανονισμών.

Η σύμβαση έχει προϋπολογισμό 67.156,61€ (με Φ.Π.Α. 24.%), και χρηματοδοτείται από τον Τοπικό Πόρο.

Σημειώνεται, ότι η χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου έχει ήδη εξασφαλιστεί, καθώς θα καλυφθεί με 372.000,00 μέσω του ΠΔΕ του Υπουργείου Εσωτερικών/ Φιλόδημος ΙΙ και με  72.000,00 μέσω ίδιων πόρων του Δήμου Κοζάνης.

Δείτε όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Μίλτος Μαγγιρίδης:  https://youtu.be/9DCo5LVLzkM

2 σχόλια στο άρθρο “Ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων υλοποιεί ο Δήμος Κοζάνης – Εκπόνηση μελέτης για νέο καταφύγιο

 1. Πεταμένα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου έχουνε γεμίσει τα συρτάρια με μελέτες σε άχρηστα έργα

 2. Ούτε για τους ανθρώπους,ούτε για τα ζώα,το μόνον που σας ενδιαφέρει
  είναι η διαχείριση του μαυρογιαλουρισμου σας!
  Ποσο περήφανοι αισθάνεστε, που διοικειτε,μια πανασχημη πολη,γεμάτη ντουβάρια ,μισογκεμισμενα ,με μαγαζιά στη σειρά κλειστά και βρομικα;
  Με δρόμους χωρίς πεζοδρόμια και πεζοδρόμια χωρίς δρομους;
  Με πλατείες βρομικες,παρατημενες και κουτσουλισμενες,καταφύγια των τρωκτικων και σε λίγο, με την εγκαταλειψη και των λαγωών;
  Τι συζητάτε,απ το πρωί μέχρι το μεσημερι;
  Ποιο το ημερήσιο πρόγραμμα σας;εκτός από καφεδες,βουτήγματα και χάχα χούχα;
  Η μόνη καθαρή πλατεία, το αλβανικό αεροδρόμιο του ’50 ,ευτυχως!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.