Νοσηλεύτρια έδινε γλυκά με ηρεμιστικό σε παιδιά δομής της Δυτικής Μακεδονίας – Απομακρύνθηκε από την θέση της 

Η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου προχώρησε στην απομάκρυνση νοσηλεύτριας από δομή κοινωνικής Πρόνοιας της Δυτικής Μακεδονίας, μετά από καταγγελία ότι χορηγούσε σε παιδιά της δομής, φυτικό προϊόν σε μορφή γλυκού, που χρησιμοποιείται για περιπτώσεις διαταραχής του ύπνου.

Η νοσηλεύτρια, το προηγούμενο διάστημα έγινε αντιληπτή από εργαζόμενη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας να χορηγεί χωρίς άδεια ζελεδάκια με φυτική υπνωτική ουσία, σε κάποια από τα 22 παιδιά της δομής, ηλικίας 6 – 17 ετών. Τα τρία από αυτά βρίσκονται ήδη σε ανάδοχες οικογένειες, ενώ το κέντρο πρόνοιας θεωρείται πρότυπο στην Ελλάδα, μιας και πρόκειται για την πρώτη δημόσια δομή στην οποία λειτούργησε ο θεσμός της ανάδοχης οικογένειας.

Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός ότι η νοσηλεύτρια χορηγούσε τα ζελεδάκια στα παιδιά χωρίς την έγκριση των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών της δομής, η εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον αρμόδιο επόπτη, ο οποίος με την σειρά του κίνησε την προβλεπόμενη διαδικασία για τον απαραίτητο έλεγχο. Τα παιδιά της δομής επιβεβαίωσαν την πληροφορία.

Μετά από αυτό, η νοσηλεύτρια απομακρύνθηκε με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία παρέπεμψε την υπόθεση στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ertnews

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.