Η ερώτηση του KOZANILIFE.GR σχετικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στον Πρωθυπουργό και η απάντησή του (βίντεο)



 

Αργυρώ Ζιάμπα και Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Το www.kozanilife.gr παρευρέθηκε στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης, το μεσημέρι της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου 2023.

Το ερώτημα που τέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό, αφορά το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:

-Καλησπέρα κύριε Πρόεδρε, Μερόπη Βαχτσεβάνου από το kozanilife.gr, Η ελάχιστη βάση εισαγωγής μπορεί να ξεκαθάρισε την ποιότητα των εισερχόμενων φοιτητών, ωστόσο και στη δική μας περιφέρεια, μείωσε αισθητά τον αριθμό τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας υπάρχει ακόμη και ο αριθμός των μόλις τεσσάρων εισακτέων. Είναι γνωστό επίσης ότι για την οικονομία της περιοχής το Πανεπιστήμιο πρέπει να στηριχθεί. Με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό;

  • – “Τα περιφερειακά Πανεπιστήμια όπως και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μπορεί να είναι θύμα προκαταλήψεων. Εγώ εντυπωσιάστηκα από την εικόνα. Εντυπωσιάστηκα από τις πρυτανικές αρχές, τους καθηγητές και από τους φοιτητές. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον τομέα των εργαστηρίων και δημοσιεύσεων. Στόχος είναι να έρθουν φοιτητές και από άλλες περιοχές. Το πανεπιστήμιο μόνο βήματα προόδου θα κάνει”.
  •  

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.