Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια: Κινητοποιήσεις σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού



 

 

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Ν.Δ. για μια ακόμα φορά επισκέπτεται την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που στενάζει από την πολιτική της. Έρχεται προεκλογικά να πείσει ότι η πολιτική που εφαρμόζει είναι προς όφελος τωνq

εργαζόμενων και του λαού.

Ότι είναι υπέρ του λαού η απολιγνιτοποίηση και η «πράσινη» μετάβαση που έχει οδηγήσει το λαό πιο βαθιά στην ενεργειακή φτώχια, στην εντατικοποίηση της εργασίας και το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων  στον κλάδο (εργολαβικοί, 8μηνίτες, μπλοκάκια), στην καταστροφή του περιβάλλοντος από την μετατροπή δασών και βουνών σε βιομηχανικές ζώνες κ.α.

Έρχεται να μας πείσει ότι είναι προς όφελος μας η τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής και ότι το πρόσφατο νομοσχέδιο που εμπορευματοποιεί παραπέρα το δημόσιο σύστημα υγείας στη λογική «όποιος δεν έχει πεθαίνει».

Ότι είναι υπέρ μας και λύση στην ακρίβεια η πολιτική των voucher και pass, των «καλαθιών της νοικοκυράς» που τα πληρώνουμε οι ίδιοι από άλλη τσέπη. Ότι είναι υπέρ μας το ότι δεν έχουν εστίες και σίτιση οι φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Ότι γίνονται έργα, όπως με τα εγκαίνια του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5, που θέλει να κρύψει ότι με τις επιδοτήσεις που μοίρασε στους επιχειρηματικούς ομίλους της ηλεκτρικής ενέργειας μέσα σε λίγους μήνες θα μπορούσαν να χτιστούν άλλοι 2-3 ακόμα τέτοιοι σύγχρονοι σταθμοί που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν φθηνή ενέργεια με προστασία του περιβάλλοντος.

Έχει μαζί του όμως «δώρα». Επενδύσεις δισεκατομμυρίων. Χρήματα κλεμμένα από τις τσέπες των λαών από τα διάφορα ταμεία, που θα τα μοιράσει σε επιχειρηματικούς ομίλους. Μαζί με το χρήμα έχει «δώρα» και το φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό, τις φοροαπαλλαγές, τις φοροελαφρύνσεις, την μετατροπή όλης της περιοχής σε ένα επενδυτικό El Dorado. Έχει «δώρο» ένα Πανεπιστημιακό ίδρυμα στα πόδια των επιχειρηματικών ομίλων να εργάζεται για τα κέρδη τους.

Για τους εργαζόμενους και το λαό φτώχεια και εξαθλίωση, για τους επιχειρηματικούς ομίλους αμύθητα κέρδη. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε!!!.

Υποδεχόμαστε αγωνιστικά τον πρωθυπουργό στον «τόπο του εγκλήματος»

Διεκδικούμε :

Να μην κλείσουν ορυχεία και ΑΗΣ. Να αναβαθμιστούν περιβαλλοντικά. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να δοθεί τέλος στο δουλεμπόριο, στα μπλοκάκια. Υπογραφή Σ.Σ.Ε για όλους τους εργαζόμενους που να ανακουφίζει από τον πληθωρισμό.

Ρεύμα και θέρμανση φθηνά για το λαό. Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατική –λαϊκή οικογένεια.  Κατάργηση ΕΦΚ, ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, πετρέλαιο και ηλεκτρική ενέργεια, του χρηματιστήριου ηλεκτρικής ενέργειας, του εμπορίου ρύπων.

Μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Να μπει τέρμα στην μετατροπή βουνών και δασών σε βιομηχανικές ζώνες. Όχι στην καύση απορριμμάτων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.