Χρήστος Ταραντίλης: To Πανεπιστήμιο, ισχυρός πόλος ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας-Eνδιαφέρον για επιχειρηματική αξιοποίηση της έρευνας

 

Στην Κοζάνη βρέθηκε ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, Καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης, επισκεπτόμενος το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ).

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν τριπλός:
να αναδειχθεί το έργο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (το οποίο εξακτινώνεται σε πέντε πόλεις: Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Πτολεμαΐδα),
να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό έχουν αξιοποιηθεί τα θετικά μέτρα των δύο τελευταίων ετών για την ίδρυση και λειτουργία spin-off εταιρειών, δηλαδή εταιρειών-τεχνοβλαστών, οι οποίες ιδρύονται εντός των πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων με σκοπό την επιχειρηματική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων,
και να καταγραφούν προτάσεις για την περαιτέρω επιχειρηματική αξιοποίηση της έρευνας του ιδρύματος αλλά και της χώρας.

Eνδιαφέρον για επιχειρηματική αξιοποίηση της έρευνας
Αναλυτικότερα, ο κ. Ταραντίλης είχε συνομιλίες με τον Πρύτανη ΠΔΜ, κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη, τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης, κ. Στέργιο Μαρόπουλο, και τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Ιορδανίδη, καθώς και με καθηγητές, ερευνητές και ιδρυτές τεχνοβλαστών του ΠΔΜ. Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τις πρυτανικές αρχές, περιηγήθηκε σε πανεπιστημιακά εργαστήρια αντικειμένων που σχετίζονται με την τεχνολογία και στους χώρους των γραφείων των spin-off του Πανεπιστημίου.

Από τον μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων στις συζητήσεις κατά την πολύωρη επίσκεψη του κ. Ταραντίλη στο ΠΔΜ στην Κοζάνη διαπιστώθηκε ότι υπάρχει έντονη η κουλτούρα για επιχειρηματική αξιοποίηση της έρευνας, όπως πιστοποιείται και από την ίδρυση 8 τεχνοβλαστών τα δύο τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Ταραντίλη, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με την ίδρυση εταιρειών τεχνολογικής καινοτομίας που θα απευθύνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στις μεγάλες διεθνείς αγορές, την προσέλκυση ταλαντούχων επιστημόνων στα εργαστήρια του και τη χρήση των νέων σύγχρονων υποδομών του μπορεί να καταστεί ισχυρός πόλος ανάπτυξης όλης της Δυτικής Μακεδονίας.

www.alphafreepress.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Χρήστος Ταραντίλης: To Πανεπιστήμιο, ισχυρός πόλος ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας-Eνδιαφέρον για επιχειρηματική αξιοποίηση της έρευνας

 1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

  - Edit

  Απαντήστε

  …..υπάρχει η κουλτούρα για επιχειρηματική αξιοποίηση της έρευνας…
  Από κουλτούρα, άλλο τιποτα!
  Θα,θα!
  Άσε μας βρε Θαραντιλη,που μας βγήκες ,δυο μέρες, πριν τον ερχομο του λαομισητου,να μας φλομωσεις με τα παραμυθια σου!
  …,ίδρυση 8 τεχνοβλαστων…
  Πιάσε τ αυγό και κουρεψτο!
  Βλαστοκυτταρα πολιτικής ενσυναισθησης,πολιτικης αξιοπιστίας και πολιτικής
  αξιοπρέπειας χρειάζεστε!
  4 χρονια,δεν κινείται φύλλο ανάπτυξης και επενδύσεων και μου ξεφυτρώνετε,σαν μανιτάρια, δυο μέρες πριν τον ερχομο του παπαστρουμφ,του
  Παπατζη του αρχιψευτη.
  Αγαπήσατε όλοι οι επιτελικοι μπουρδολογοι ,τελευταία, τη Δυτική Μακεδονια,ολοι σας,οι
  τεχνοβλαστοι του Μαυρογιαλουρισμου!
  Μας ζαλισατε επιτελικοι Θατολόγοι!

 2. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

  - Edit

  Απαντήστε

  μητσοτακη,κύριε Θαραντιλη και σεις πανεπιστημιακοι του ΠΔΜ,
  σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση των λιγνιτικων περιοχων της Δυτικής Μακεδονιας;
  Στο στάδιο ειρήνης και φιλιας;
  Δε μας έφτανε,η Δίκαιη αναπτυξη, τωρα έχουμε και τεχνοβλαστους!
  Θα βάζουμε τον Μπαμπινιώτη, να μας γράψει καινούριο λεξικο!
  Και σεις ,του πανεπιστημίου,του ντοπιου;
  Την αραξατε ,μέσα στα γραφεία σας με την τηλεθερμανση ,ζεσταίνεται το μυαλό κι αρχίζετε τις φανφαρολογιες και εκθεσουλες για να περνάει η ώρα.
  Διαγωνίζεστε ,ποιος;ποια; θα γράψει περισσότερες τεχνομπουρδολογιες!
  4 χρόνια, τωρα,χορεύει ο μητσοτακης τον λαό, σε ρυθμούς ταραντέλας,
  τον ξέκανε με τα καλάθια τα απανωτά κι εσείς, τον λιβανιζετε!
  Καλύτερα,να πιω καφέ, με έναν άνθρωπο που δε γνωρίζει γράμματα και μιλάει ίσια και σταράτα,παρά με έναν από σας,να με ζαλίζει με δικαια πράσινα αλογα και τεχνοβοτανικες!
  Ταραντελα= ξεφρενος χορός,μέχρι πτώσεως.
  Κύριε Ταραντιλη,κατά που πέφτει η Κοζανη;
  Το γαρ πολύ της τηλεθερνανσης ,πανεπιστημισκοι ,γεννά ραχατι κι αργοσχολια και περισσή μπουρδολογια!
  Αν πληρώνατε πετρέλαιο ,στα γραφεία σας,όπως σ αλλά μέρη της Ελλάδος,θα γλυτώναμε απ τους τεχνοβλαστους σας και τα παραμύθια σας,την αρααααξατε,αλλιως;απ τις 11 το πρωί,άδεια τα γραφεία σας!
  Υποδεχτείτε, τωρα,κι εσείς τον μητσοτακη και ως ραγιαδες του 1767,δώστε του κι έναν χρυσό τεχνοβλαστο ,τον ενατο( 9 )..μαζί με το κλειδί του πανεπιστημίου σας.
  1767,ανοίξτε και κανένα βιβλίο ιστορίας,ζέστη έχετε,ωραία γραφεία έχετε, 8 τεχνοβλαστους εχετε….
  Η λέξη ΓΝΩΣΗ,σας μυρίζει ,σαν τον λιγνίτη..που τον πουλάμε στη Βόρεια Μακεδονια και εισάγουμε ακριβή ηλεκτρική ενέργεια…που παράγεται με ελληνικό λιγνιτη,εδω;δεν έχετε, να πείτε κατι;τι λένε οι τεχνοβλαστοι σας;οι 8;
  Πως το ερμηνευετε;είναι δίκαιο;είναι λογικο;
  Θα,θα,θα, θαπανεπιστημιακοι!
  Οι τεχνοβλαστοι σας μαραναν!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.