Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην Κοζάνη με επικεφαλής τον Βουλευτή Λεωνίδα Στολτίδη και την υποψήφια βουλευτή στην ΠΕ Κοζάνης Τίνα Κουζιάκη

 

Στα πλαίσια του πολιτικού ανοίγματος που πραγματοποιούν αυτό το διάστημα οι κομματικές οργανώσεις της Κοζάνης, την Τρίτη 7/2, πραγματοποιήθηκε περιοδεία από κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής  τον Βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη και την υποψήφια βουλευτή στις επερχόμενες εκλογές στην ΠΕ Κοζάνης, Τίνα Κουζιάκη.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην ΕΠΑΔΥΜ όπου έγινε ομιλία στους εργαζόμενους. Μέσα από την παρέμβαση του Λεωνίδα Στολτίδη αναδείχθηκε η ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές. Συγκεκριμένα κάλεσε τους εργαζόμενους να προσπεράσουν τα διλλήματα που θέτουν τα αστικά κόμματα και αναδείχθηκε ότι το βασικό δίλλημα είναι «πόσο δυνατός θα είναι ο λαός την επόμενη ημέρα με πιο ισχυρό το ΚΚΕ». Ταυτόχρονα επισήμανε ότι το ΚΚΕ, όπως και το προηγούμενο διάστημα,  θα στηρίξει και θα αναδείξει με όλους τους τρόπους την πάλη τους για την διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων τους, όπως η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επιπλέον τόνισε την ανάγκη σήμερα να οργανωθεί ο αγώνας των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, για να δυναμώσουν οι εστίες αντίστασης, να δυναμώσει η διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς, για υπογραφή Σ.Σ.Ε.

Στην περιοδεία που πραγματοποιήθηκε στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε και συζήτησε με τους υγειονομικούς, που το προηγούμενο διάστημα με αυτοθυσία προσπάθησαν να κρατήσουν «όρθιο» τον λαό. Μεταφέρθηκε στην αντιπροσωπεία η τραγική κατάσταση που βιώνουν τόσο οι υγειονομικοί όσο και οι ασθενείς με την διαχρονική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων  καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, μόλις το 48 % των οργανικών θέσεων είναι καλυμμένες. Από την πλευρά του Κόμματος τονίστηκε ότι στις προσεχείς εκλογές πρέπει οι υγειονομικοί αξιοποιώντας την πείρα τους και την εμπιστοσύνη στους κομμουνιστές, στη συνδικαλιστική και κινηματική δράση του ΚΚΕ, πρέπει να το εκφράσουν και με τη ψήφο τους. Κριτήριο για τη ψήφο τους πρέπει να αποτελέσει η κατάσταση που βιώνουν στα Νοσοκομεία καθώς, διαχρονικά είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΠΑΣΟΚ, οι μισθοί τους παρέμειναν καθηλωμένοι, η εντατικοποίηση αυξήθηκε, ο δημόσιος χαρακτήρας των δομών υγείας συρρικνώθηκε και ταυτόχρονα διογκώθηκε ο ιδιωτικός τομέας, που θησαυρίζει από τον πόνο των ασθενών.

Στην επίσκεψη που έγινε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με εργαζόμενους και εκπροσώπους του Σωματείου εργαζόμενων όπου παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα τους. Από την πλευρά του το σωματείο ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί με τις σοβαρές ελλείψεις τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και στο στόλο, που δυσχεραίνει το δύσκολο έργο τους. Ταυτόχρονα ανέδειξαν τις πρωτοβουλίες και τον αγώνα που διεξάγουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.  Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα η κοινοβουλευτική ομάδα του θα επαναφέρει για συζήτηση στην Βουλή τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

10/2/2023

Από το Γραφείο Τύπου

της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην Κοζάνη με επικεφαλής τον Βουλευτή Λεωνίδα Στολτίδη και την υποψήφια βουλευτή στην ΠΕ Κοζάνης Τίνα Κουζιάκη

 1. Στα πλαίσια του πολιτικού ανοίγματος !!……

  Αγκυλωμένο στη γλώσσα και στις προσλαμβάνουσες ειδωλοποιημένου παρελθόντος που αυτοκατάρρευσε κάτω από τη λαϊκή κατάρα,
  δεν μπορείτε να σηκώσετε κεφάλι ενώ περίτρανα αναδεικνύεται η ολοκληρωτική κατάπτωση της πολιτικής.

  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΡΝΤΙΑΓΕΦ Ορθόδοξος Ρώσος φιλόσοφος
  1874: Γέννηση , 1894: Noμική Σχολή. Γίνεται μαρξιστής, χωρίς να προσχωρήσει στην αθεία και στον υλισμό. 1897: εξορίζεται για ανατρεπτική πολιτική δραστηριότητα.1917 : χαιρετίζει τη Ρωσική επανάσταση 1922: Λόγω της κριτικής του στην αθεία και στην ανελευθερία εξορίζεται από τη Ρωσία.
  Η θέση του : Μόνο ένας «θρησκευόμενος» Σοσιαλισμός μπορεί να εμποτίσει τη σύγχρονη κοινωνία με δυναμική ικανή για ανατροπή !!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.