Ανακοίνωση του Δήμου Εορδαίας για τη μέριμνα των αδέσποτων ζώων λόγω του παγετού

Λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, με πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες με παγετό και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ο Δήμος Εορδαίας απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μεριμνήσουν για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Τα ζώα ταλαιπωρούνται από αυτές τις καιρικές συνθήκες και χρειάζονται την ανθρώπινη βοήθεια για να επιβιώσουν, αφού κινδυνεύουν από υποθερμία και κρυοπαγήματα.

Οι πολίτες μπορούν να:

1) Προσφέρουν  επιπλέον φαγητό (τηρώντας πάντα τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία) στα αδέσποτα ζώα της γειτονιάς τους. 

2) Ελέγχουν το καπό του αυτοκινήτου τους πριν βάλουν μπροστά τη μηχανή του. Πολλά αδέσποτα ψάχνουν καταφύγιο στη ζέστη της μηχανής, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όταν το αυτοκίνητο μπει σε λειτουργία.

3) Προσφέρουν μια ζεστή γωνιά στο σπίτι τους, στο γκαράζ, σε αποθήκες ή υπόστεγα όπου βρίσκουν καταφύγιο τα αδέσποτα ζώα. 

Ο Δήμος Εορδαίας, μέσω της αρμόδιας Αντιδημάρχου, του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, της Πενταμελούς Επιτροπής Αδέσποτων σε συνεργασία με τα Φιλοζωικά Σωματεία αλλά και με την πολύτιμη αρωγή δεκάδων εθελοντών, παρέχει καθημερινά κάθε δυνατή βοήθεια για την προστασία των ζώων.

Επίσης να θυμίσουμε ότι εδώ και 1,5 χρόνο έχει ήδη τοποθετήσει ειδικά σπιτάκια και δοχεία σίτισης – νερού, για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που βρίσκονται στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Σε αυτά θα υπάρχει ξηρά τροφή και νερό από το Δήμο Εορδαίας, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται και η καλή διαβίωση των αδέσποτων ζώων σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες, αφού αποτελούν ζεστά σημεία στα οποία μπορούν και βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο. 

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Δήμος Εορδαίας προσφέρει ζωοτροφές στα φιλοζωικά σωματεία, στους εθελοντές και σε όποιον εντοπίσει σημεία με αδέσποτα ζώα. Η παραλαβή των ζωοτροφών μπορεί να γίνεται από το δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς (3ο χλμ Πτολεμαΐδας-Αναρράχης, τηλέφωνο επικοινωνίας 2463772641).

 

Όλοι μαζί φροντίζουμε και νοιαζόμαστε για τα αδέσποτα ανυπεράσπιστα ζώα, τα προστατεύουμε και δείχνουμε εμπράκτως τον πολιτισμό αλλά και την ανθρωπιά μας.

3 σχόλια στο άρθρο “Ανακοίνωση του Δήμου Εορδαίας για τη μέριμνα των αδέσποτων ζώων λόγω του παγετού

  1. Καλημέρα Έλληνες.πολυ θα ήθελα να δω μια τέτοια ανακοίνωση και για τούς (αδέσποτους,) συνανθρώπους μας

    1. Σωστός !!!!! Αλλά φαίνεται ότι τα σκυλιά έχουν περισσότερη αξία από τους ανθρώπους. Η τρέλα σε όλο της το μεγαλείο.

  2. Καλημέρα Έλληνες.πολυ θα ήθελα να δώ μία τέτοια έκλυση – ανακοίνωση και για τους ( αδέσποτους) συνανθρώπους μας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.