‘Κοζάνη Τόπος Να Ζεις’: ‘Και το θέατρο του παραλόγου στον Δήμο Κοζάνης συνεχίζεται…’-Το νέο επεισόδιο αφορά το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων



 

 

Το νέο επεισόδιο αφορά το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων με έμφαση στο επάνω μέρος της κεντρικής πλατείας Νίκης, στα όρια με την οδό Παύλου Μελά.
Θυμίζουμε ότι η άδεια για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ατελώς σε αυτό το σημείο της κεντρικής πλατείας δόθηκε σύμφωνα με τον Ν. 4688/2020 σε συνδυασμό με το βασιλικό διάταγμα 24.9/20.10.1958 στα πλαίσια των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και της στήριξης των επιχειρήσεων που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν λόγω των πολύ αυστηρών πρωτοκόλλων που υπήρχαν τότε. Η δυνατότητα αυτή δεν παρατάθηκε περαιτέρω και έληξε στις 15/01/2023 με άμεση συνέπεια τον περιορισμό των τραπεζοκαθίσματων στα προ πανδημίας όρια.
Η δημοτική αρχή Μαλούτα δεν έδειξε διάθεση να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία και επέτρεψε για κάποιο «μεταβατικό» διάστημα την ίδια κατάσταση. Όταν το διάστημα ξεπέρασε τα όρια του μεταβατικού και προμήνυε μια μόνιμη κατάσταση υπήρξαν φυσιολογικές αντιδράσεις τόσο από πολίτες όσο και από άλλους επιχειρηματίες του χώρου αφού θεώρησαν, δικαίως, ότι παραβιάζεται η νομιμότητα και η αρχή της ίσης μεταχείρισης με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Κοζάνης.
Η υποβολή σε διαβούλευση, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, νέου κανονισμού κοινοχρήστων χώρων που ουσιαστικά νομιμοποιεί και μονιμοποιεί την μέχρι τώρα έκτακτη κατάσταση και δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στον κεντρικό πεζόδρομο και την πλατεία, παρά τις μέχρι τώρα δημόσιες δεσμεύσεις του κυρίου Μαλούτα, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την αφερεγγυότητα της και την έλλειψη οποιουδήποτε οργανωμένου σχεδιασμού για την πόλη.
Στόχος της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη – Τόπος να Ζεις» σχετικά με την διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων είναι ο σεβασμός και η προστασία του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου προς όφελος όλων των πολιτών – χρηστών με έμφαση στις ευαίσθητες ομάδες, σε συνδυασμό με την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας με ισονομία και ίδια μετρά και σταθμά για όλους. Επιδίωξη μας για τον Δήμο Κοζάνης η επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης, κοινωνικής συναίνεσης και κοινωνικής συνοχής σε κάθε επίπεδο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.