Πτώση F-4 Phantom II :Άκαρπες οι ολονύχτιες έρευνες – Η επιδείνωση του καιρού δυσκολεύει τον εντοπισμό του κυβερνήτη



 

 

Βροχές, κύματα και έντονοι άνεμοι την Τρίτη – Ολονύχτιες έρευνες με φωτισμό από στρατιωτικές φωτοβολίδες – Εμπόδιο και τα μεγάλα βάθη στην περιοχή

Συνεχίζονται αδιάλειπτα οι έρευνες  στην θαλάσσια περιοχή νότια της στρατιωτικής αεροπορικής βάσης της Ανδραβίδας, σχεδόν 24 ώρες μετά την συντριβή του F-4 Phantom II της Πολεμικής Αεροπορίας.

F-4 Phantom II / «Όλα ανοικτά» – Τα πιθανά σενάρια για την πτώση του αεροσκάφους
Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης οι καιρικές συνθήκες στον Κυπαρισσιακό Κόλπο έχουν επιδεινωθεί, με έντονους βορειοδυτικούς ανέμους 5-6 μποφόρ, κυματισμό άνω του 1 μ. και βροχόπτωση, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του 31χρονου κυβερνήτη του, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Χτες Δευτέρα, νεκρός εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τη θάλασσα ο 29χρονος συγκυβερνήτης του μαχητικού, Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας. Πρόκειται για το 12ο δυστύχημα με F-4 Phantom II από το 1977.

F-4 Phantom II / Τα 12 δυστυχήματα που συγκλόνισαν – Πάνω από 100 απώλειες σε 5 δεκαετίες
Οι προσπάθειες των ανθρώπων της ΠΑ, του Λιμενικού και άλλων κρατικών και ιδιωτικών μέσων δεν σταμάτησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αεροσκάφος της ΠΑ έριχνε φωτιστικές φωτοβολίδες προκειμένου να αυξήσει την ορατότητα και να βοηθήσει τις έρευνες των σκαφών επιφανείας, αλλά και των πτητικών μέσων. Στην περιοχή επιχειρούν 1 C-130, 1 ελικόπτερο Super Puma, 1 ελικόπτερο Sikorsky S-70 (τα ελικόπτερα εναλλάσσονταν κατά τη διάρκεια της νύκτας), σκάφη του Λιμενικού κ.ά. μέσα.

Την πιθανότητα άμεσου εντοπισμού δυσχεραίνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του βυθού της περιοχής. Στο σημείο όπου εικάζεται ότι έχει βυθιστεί η άτρακτος του αεροσκάφους, το βάθος μπορεί να φτάνει ως και τα 1.000 μ.

Προς το παρόν, στην επιφάνεια της θάλασσας εντοπίστηκαν την Δευτέρα να επιπλέουν τμήματα του μαχητικού, τα οποία συλλέχθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Κατακόλου.

avgi.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.