Αθηνά Λινού καθηγήτρια επιδημιολογίας ΕΚΠΑ: Με μάσκες τα παιδιά στα σχολεία- ‘Έχουμε πολύ μεγαλύτερη αύξηση από ό,τι περιμέναμε και δεν υπήρξε κανενός είδους προετοιμασία’

 

Στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε η Αθηνά Λινού για την πίεση που παρατηρείται στα νοσοκομεία, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων ίωσης, γρίπης και κορωνοϊού.

«Έχουμε πολύ μεγαλύτερη αύξηση από ό,τι περιμέναμε και δεν υπήρξε κανενός είδους προετοιμασία και εκπαίδευση ώστε να μπορέσει το προσωπικό να απαντήσει σε αυτού του είδους τα προβλήματα», σημείωσε η καθηγήτρια.

Ερωτηθείσα για τα μέτρα που θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί προηγουμένως, είπε πως, ήταν θέμα επικοινωνίας και η λογική θα ήταν «η πρόληψη με μέτρα προστασίας και εμβόλια», αναφέρθηκε δε και στην ανακοίνωση της Ένωσης Παιδιάτρων για τον μη εμβολιασμό των παιδιών.

«Χρειάζεται πολύ έρευνα για να δούμε ότι τα παιδιά νοσούν επειδή τα προστατέψαμε πολύ ή λόγω του ότι οι νέοι ιοί είναι διαφορετικοί», είπε στην παρατήρηση για το μήπως τα παιδιά νοσούν τόσο λόγω των μέτρων υπερπροστασίας των προηγούμενων χρόνων.

Ερωτηθείσα για το αν θα συνεχίσουν να αυξάνονται οι ιώσεις, απάντησε θετικά «αν πάρουμε άμεσα μέτρα:

Τα παιδιά στο σχολείο μόνο με μάσκα

Καθημερινά τεστ σε χώρους που συγκεντρώνεται κόσμος».

Στο ερώτημα για το αν θα έπρεπε να ήταν υποχρεωτικά τα μέτρα αυτά, απάντησε πως, «είναι σχετικό και θέμα επικοινωνίας η υποχρεωτικότητα των μέτρων. Αλλά το να βάζει κάποιος μάσκα είναι θέμα κατανόησης».

Για τις μακροχρόνιες συνέπειες του κορωνοϊού, τον long covid, είπε πως, «όλες οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει, ωστόσο πρόκειται για φαινόμενο που ούτε μελετήσαμε, ούτε αντιμετωπίσαμε ακόμα».

Και τόνισε ότι, «το εμβόλιο κάνει δύο πράγματα: πρώτον μας προστατεύει άμεσα και το δεύτερο να αντιμετωπίσουμε τα μακροχρόνια προβλήματα, αφού κατανοήσουμε ποια είναι».

«Είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός και η μάσκα», κατέληξε η Α.Λινού.

realnews

4 σχόλια στο άρθρο “Αθηνά Λινού καθηγήτρια επιδημιολογίας ΕΚΠΑ: Με μάσκες τα παιδιά στα σχολεία- ‘Έχουμε πολύ μεγαλύτερη αύξηση από ό,τι περιμέναμε και δεν υπήρξε κανενός είδους προετοιμασία’

 1. Καντο μας,πιο λιανά;θα βγάλει άλλο εμβόλιο ο βουρλάς;
  Και,κάθε μέρα, ένας άνθρωπος σε κάθε χωριό και πόλη,την ώρα που πίνει καφέ,
  την ώρα που τρώγει,την ώρα που περπατάει, παθαίνει και μια ξαφνικιτιδα!
  Και,νέοι άνθρωποι,είναι οι περισσότεροι!
  Απ το εμβόλιο και μετά,πότε θα έλθει και σε μας μια ξαφνικιτιδα;

  1. Στέλεχος της Pfizer παγιδεύτηκε από το Project Veritas: “Εξερευνούμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε εμείς μετάλλαξη του COVID, ώστε να μπορούμε “προληπτικά” να αναπτύξουμε νέα εμβόλια”

 2. κ. “Αθηνά Λινού : ‘Έχουμε πολύ μεγαλύτερη αύξηση

  Δεν ανησυχούμε ! Έχουμε εμπιστοσύνη στον Μπουρλά ! Θα φέρει επικαιροποιημένα ! Η Υγειονομική Δικτατορία αγρυπνεί !

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.