Tα 6 πρόσωπα που παρακολουθούσε η ΕΥΠ σύμφωνα με τον φάκελο της ΑΔΑΕ αποκάλυψε στη βουλή ο Αλέξης Τσίπρας

 

Χατζηδάκης, Φλώρος, Λαλούσης, Διακόπουλος, Λάγιος και Αλεξόπουλος υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ σύμφωνα με τον φάκελο της ΑΔΑΕ.

Τα στοιχεία της ΑΔΑΕ που παρουσίασε και κατέθεσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύουν τη νοσηρή και επικίνδυνη δράση του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Η έρευνα της ΑΔΑΕ απέδειξε πέραν κάθε αμφιβολίας ότι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ  με την επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας ένας υπουργός, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, δύο στρατιωτικοί στελέχη των εξοπλιστικών προγραμμάτων και ο σύμβουλος ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής επιβεβαιώθηκε ότι παρακολουθούσαν τον Κωστή Χατζηδάκη επί 8 συνεχόμενους μήνες, ενώ τους τους αρχηγούς του στρατεύματος, τον Σύμβουλο Ασφαλείας και τους επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, για δύο περίπου χρόνια.

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στρατηγός και αρχηγός ΓΕΕΘΑ, µέλος του ΚΥΣΕΑ και τακτικός συνοµιλητής µε υψηλόβαθµους αξιωµατούχους του ΝΑΤΟ. Η θητεία του αρχηγού σε μια προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να ρίξει στάχτη στα μάτια, ανανεώθηκε πριν από λίγες ημέρες για ακόμα ένα χρόνο.

Ήταν ο στόχος της ΕΥΠ με την κωδική ονομασία 519c. Στοιχεία από το δελτίο της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ που είδαν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για  αγορά σπιτιού στην περιοχή του Παπάγου για την οποία αφήνονται υπόνοιες ότι μέρος των χρημάτων που δόθηκαν, είναι «μαύρα». Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο την έκθεση της ΕΥΠ για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για το εν λόγω σπίτι, δόθηκαν 1.200.000 ευρώ εκ των οποίων τα 600.000 ευρώ πληρώθηκαν «μαύρα».
Επιπλέον, στην έκθεση για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αναφέρεται ότι «η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι των 1.500 ευρώ, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων».

Κωστής Χατζηδάκης

Ο υπουργός Ενέργειας και µετέπειτα Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ήταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ τουλάχιστον επί ένα χρόνο. Η παρακολούθηση γινόταν στο επίσηµο κινητό του µε αριθµό 6979800*** και ο κωδικός παρακολούθησης στην ΕΥΠ για τον υπουργό είναι 5046c.

Καταγράφονται συνοµιλίες του µε δηµοσιογράφους (ενδεικτικά αναφέρουµε τον Θανάση Κουκάκη και τον Τάκη Χατζή), µε άλλους υπουργούς και στελέχη της Ν∆, µε επιχειρηµατίες, αλλά και συνοµιλίες προσωπικής φύσης.

Χαράλαµπος Λαλούσης

Ο αντιστράτηγος και πρώην μετά τις πρόσφατες κρίσεις  αρχηγός ΓΕΣ. Κρίσιμη και νευραλγική θέση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με τακτικές επαφές σε υψηλό επίπεδο με ομολόγους του από όλο τον κόσμο.  Για παράδειγμα,  από τις 2 έως τις 4 Αυγούστου 2022 βρισκόταν σε επίσηµη επίσκεψη στο Ισραήλ κατόπιν πρόσκλησης του οµολόγου του υποστράτηγου Ταµίρ Γιαντάι.

Θεόδωρος Λάγιος

Πρώην διευθυντής της Γενικής ∆ιεύθυνσης Αµυντικών Εξοπλισµών και Επενδύσεων (Γ∆ΑΕΕ), ο οποίος τον Απρίλιο του 2021 υπέβαλε αιφνιδίως παραίτηση προκαλώντας πολλά ερωτήµατα που έµειναν αναπάντητα. Όπως σηµείωνε στην επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Αµυνας, ο Θοδ. Λάγιος αποδέχτηκε να αναλάβει το εξής πόστο: «Σύνδεσµος ΥΠΕΘΑ µε τη Μόνιµη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ) επί θεµάτων ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραµµάτων µόνιµης διαρθρωµένης συνεργασίας της ΕΕ (PESCO)».
Τέτοια θέση δεν υπήρχε, αλλά συστάθηκε επτά μήνες μετά µέσω τροπολογίας (1111/87 22.10.2021) του ΥΠΕΘΑ. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο κ. Λάγιος είχε προκαλέσει ενόχληση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Μαξίμου καθώς επέμενε στην αυστηρή τήρηση των διαδικασιών, στάση που θεωρήθηκε ήταν προκαλούσε καθυστερήσεις και επιθυμούσαν  ευέλικτη και ταχύτερη διεκπεραίωση της υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραµµάτων

Αριστείδης Αλεξόπουλος

Ο αντιναύαρχος ε.α. και γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών υπήρξε στόχος της ΕΥΠ εξαιτίας της ιδιότητάς του και του ιδιαίτερου κυβερνητικού ενδιαφέροντος για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Αλέξανδρος Διακόπουλος

Πρόκειται για τον πρώην σύμβουλο ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε στο στόχαστρο του Μαξίμου όταν τον Αύγουστο του 2020 με συνέντευξή του στο  Open  είπε παραδεχθεί ότι το «Oruç Reis» κάνει έρευνες, διαψεύδοντας τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

avgi

3 σχόλια στο άρθρο “Tα 6 πρόσωπα που παρακολουθούσε η ΕΥΠ σύμφωνα με τον φάκελο της ΑΔΑΕ αποκάλυψε στη βουλή ο Αλέξης Τσίπρας

 1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης..

  - Edit

  Απαντήστε

  Είστε εσείς στρατηγοί,αντιστρατηγοι και αντιναυαρχοι και καθεστε και σας ξεφτιλιζει ένας τυχαρπαστος κι επικίνδυνος πολιτικος,παρακολουθώντας σας
  Να βράσω κι εσάς και τα γαλόνια σας…
  Αυτά βλέπουν οι Τούρκοι και μας κοροιδευουν και μας ξεφτιλιζουν,λέγοντάς μας, κάθε μέρα ” θα έρθουμε ένα, βραδυ”
  Τωρα,σημερα που βλέπουν, οι Τούρκοι, τη Βουλη και το ξεκατίνιασμα σας,απ τον
  μητσοτακη,τωρα,θ αλλάξουν τροπάρι κι απ την Κυριακή…που θα τελειώσει η συζήτηση στη Βουλή, θα μας λένε ” θα έρθουμε,μερα μεσημέρι με ντάλα, τον ηλιο!
  Μου φοράτε παράσημα μπακουρενια μέχρι τ…….σας και δεν έχετε τ …….,να
  παραιτηθειτε,παρά ανέχεστε, ξύλινα στρατιωτάκια,να σας ξεφτιλιζει ένας μητσοτακης!
  Πουλήστε τα Μπακουρια σας,στο Μοναστηράκι,στρατηγακια με νυχτικο και παντόφλες, σαν τον Παπαγιαννοπουλο ,στην ταινία ” Έξω οι κλεφτες”
  Εκείνος γινόταν ρεζίλι, μπροστά στη γυναίκα του, εσείς μπροστά στους τουρκους!
  Όποιος φοράει στολή στρατηγού έχει και ηθικό ακμαιότατον και άλλα ακμαιότατα….
  Σας έβαλε ένας μητσοτακης στο… του και θέλετε να πολεμήσετε και τους Τούρκους….

 2. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης..

  - Edit

  Απαντήστε

  Εσένα Χατζηδάκη,δε χρειάζεται ,να σε παρακολουθεί ο εμμονικος και
  να χαλάει ,ο καρμιρης,τις μπαταρίες του predator,εσένα,όταν σε δει κάποιος, καταλαβαίνει,πόσο ψεύτης και πόσο αρχιτεμπελαρος εισαι.
  Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή στο σκαι των Πετσοταισμενων και Σάββατο και Κυριακή στον αυτιά,το σκυλάκι που κάνει τρελίτσες,γλείφοντας,τα Πασουμάκια του ΛουδοβιΚούλη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.