Η Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ. για τα κενά στη ΜΕΘ Κοζάνης



 

Η Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ. επανέρχεται, για ακόμη μια φορά, στο κρίσιμο ζήτημα της υποστελέχωσης της ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

Παρά τις επίμονες παρεμβάσεις και καταγγελίες της Ομοσπονδίας μας και του προσωπικού του Νοσοκομείου προς την 3η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, η ΜΕΘ παραμένει υποστελεχωμένη.

Όπως χαρακτηριστικά γνωστοποιήθηκε από το Διευθυντή της ΜΕΘ, συνεχίζει να λειτουργεί με μόλις 2 εντατικολόγους και 1 ιατρό αναισθησιολόγο εδώ και 2 χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ιατροί προκειμένου να καλύψουν το πρόγραμμα εφημερίων να κάνουν πάνω από δέκα εφημερίες το μήνα με εξοντωτικά ωράρια. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα ο ένας εκ των 2 εντατικολόγων πρόκειται να διοριστεί σε ΜΕΘ άλλου Νοσοκομείου.

Η άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς η ΜΕΘ στην Κοζάνη καλύπτει ανάγκες για όλη την περιφέρεια. Οι κλίνες ΜΕΘ συνολικά στη Δυτική Μακεδονία είναι ελάχιστες. Το προσωπικό επέδειξε εξαιρετική αυτοθυσία τα τελευταία χρόνια, όμως η αυτοθυσία αυτή έχει εξαντλήσει τα όρια της λόγω της υπερεξόντωσης.

Απαιτούμε την άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων στη ΜΕΘ Κοζάνης.

Καλούμε τους υγειονομικούς και το λαό της περιοχής να στηρίξει τις κινητοποιήσεις στα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας στις 25 και 26 Ιανουαρίου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.