Που θα εστιάσει στη συνέντευξη τύπου ο πρωθυπουργός σήμερα

 

Θα ακολουθήσουν κι άλλες θεματικές συνεντεύξεις του πρωθυπουργού, με αντικείμενο την εξωτερική πολιτική – εθνικά θέματα, την κοινωνική πολιτική, την ενέργεια και το περιβάλλον κλπ.

Σημαντική καινοτομία στο δρόμο προς τις κάλπες θεωρεί το Μέγαρο Μαξίμου ότι αποτελούν οι θεματικές συνεντεύξεις που εγκαινιάζει σήμερα ο πρωθυπουργός, γι αυτό κι έχει ακολουθήσει ειδική προετοιμασία.

Το σημερινό θέμα (Οικονομία, Ανάπτυξη, Αγορά Εργασίας κλπ). Γι αυτό κι έχει γίνει ξεχωριστή προετοιμασία, ώστε τα πολιτικά οφέλη να είναι τα μεγαλύτερα δυνατά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τη συνέντευξη, περιλαμβάνουν:

1. Ανάδειξη επιτευγμάτων
Την ανάδειξη των επιτευγμάτων στην ελληνική οικονομία κατά τα τελευταία τριάμισι χρόνια, και μάλιστα εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων, που έφτασαν μέχρι το «λοκντάουν» που απείλησε την παγκόσμια οικονομία.

Σε αυτό το περιβάλλον έγιναν όσα έγιναν, θα υπογραμμίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πράγμα που κάνει την απόδοση της κυβερνητικής πολιτικής ακόμα πιο σημαντική. Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην προσπάθεια που γίνεται για την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας, στην απλοποίηση αδειοδοτήσεων και διαδικασιών για ίδρυση επιχειρήσεων, ενώ κορυφαία θα είναι η αναφορά του στη μείωση φόρων κι εισφορών που διευκολύνει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.
Όποτε χρειαστεί ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει και ιδεολογικά, αναδεικνύοντας την καθοριστική συμβολή της μείωσης φόρων κι εισφορών στην ανάπτυξη.

►Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης: Οι στόχοι της επόμενης τετραετίας
2. Οικονομία, ανεργία, εργαζόμενοι
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης να συνδέσει την καλή πορεία της οικονομίας με τη μείωση της ανεργίας, επειδή το πολιτικό επιχείρημα πίσω από αυτή τη σύνδεση είναι τα απτά οφέλη για τους εργαζόμενους και τους νέους, από τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών.

Θα επαναλάβει ότι κάθε φορά που η κυβερνητική πολιτική δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο λόγω της επιτυχούς άσκησής της, αυτός διοχετεύεται στους πολίτες, και θα αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα.

3. Τεχνολογία και καινοτομία
Μια ακόμα επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η σύνδεση των οικονομικών επιτευγμάτων με την εισαγωγή της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην οικονομική ζωή του τόπου. Η έμφαση κι η ενίσχυση νεοφυών επιχειρήσεων, η ψηφιοποίηση σειράς οικονομικών λειτουργιών κλπ έχουν κάνει την Ελλάδα να φιγουράρει στην τρίτη θέση πανευρωπαϊκά ως προς τις επιδόσεις στην καινοτομία.

►Διαβάστε επίσης: Κ. Μητσοτάκης στο CNN: Επενδυτική βαθμίδα μετά τις εκλογές
4. Αύξηση των μισθών
Παράλληλα με την υπόμνηση των επιτευγμάτων της τετραετίας που ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες, ο πρωθυπουργός θα προβάλλει καθαρά την κεντρική του στόχευση για την επόμενη τετραετία, εάν η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση – με ενισχυμένη αναλογική – οδηγήσει σε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ:

Αυτή θα είναι η σημαντική αύξηση των μισθών, δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει με τον δικό του τρόπο να «κλέψει» τις προτάσεις αντιπάλων κομμάτων, που μιλούν για «δίκαιη ανάπτυξη» και να ακυρώσει την άποψη «οι αριθμοί ευημερούν, ενώ οι άνθρωποι υποφέρουν».

Πρώτο επεισόδιο του «δεύτερου κύκλου» ήταν άλλωστε η μεταφορά της ημερομηνίας νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, από τις αρχές Μαΐου στις αρχές Απριλίου.

5. Ανθρώπινη διάσταση της οικονομίας
Γενικότερα, οι συσκέψεις στο Μαξίμου για τη σημερινή συνέντευξη έχουν καταλήξει ότι ο Κυριάκος; Μητσοτάκης πρέπει να δίνει με τις απαντήσεις του μια ανθρώπινη διάσταση στην ανάλυση των οικονομικών επιτευγμάτων της κυβέρνησης, δηλαδή να κάνει σαφές ότι κάθε θετική εξέλιξη στην οικονομία έχει, ή πρέπει να έχει, ανταπόκριση στο επίπεδο ζωής των πολιτών.

►Διαβάστε επίσης: Εκλογές: Με tik tok, θεματικές συνεντεύξεις Τύπου και περιοδείες η ΝΔ ετοιμάζεται για τις κάλπες
6. Η προετοιμασία για «άμυνα»
Είναι αυτονόητο ότι το επιτελείο του πρωθυπουργού τον έχει προετοιμάσει και τις ερωτήσεις που θα τον υποχρεώσουν να παίξει «άμυνα».

Κορυφαίο θέμα είναι η συνεχιζόμενη ακρίβεια, η οποία δοκιμάζει νοικοκυριά κι επιχειρήσεις ενώ δημιουργεί προβλήματα και στην ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών. Οι ανισότητες και επιμέρους, ειδικά θέματα που θα μπορούσαν να «θολώσουν» την εικόνα που θέλει να περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσης έχουν αποτελέσει αντικείμενα των συσκέψεων των τελευταίων ημερών.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες θεματικές συνεντεύξεις του πρωθυπουργού, με αντικείμενο την εξωτερική πολιτική – εθνικά θέματα, την κοινωνική πολιτική, την ενέργεια και το περιβάλλον κλπ.

imerisia.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Που θα εστιάσει στη συνέντευξη τύπου ο πρωθυπουργός σήμερα

 1. ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΖΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

  ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης
  -29.09.2020:Σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, μια Επανάσταση η οποία εμπνεύστηκε από την Αμερικανική Επανάσταση !!! –Θα ξαναγράψει την Ιστορία ;
  -«Η Ευρώπη πάνω από τα εθνικά μας συμφέροντα»! αναφερόμενος στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης.

  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ : Οι πολιτικές επιλογές του Πρωθυπουργού της Ελλάδος βάλλουν κατά της Ελληνικής οικογενείας κι υπέρ της…διεμφυλικότητας, των ΜΚΟ και της λαθρομετανάστευσης! Διότι πρόκειται για…χαμαιτυπείο της Νέας Τάξης Πραγμάτων! ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΛΑΣ trikopodia 27-2-22
  O πρωθυπουργός έκανε πρόσφατα,για άλλη μια φορά σαφές, το πώς αντιλαμβάνεται την «λύση» του δημογραφικού, που δεν είναι άλλη από τον συστηματικό αφελληνισμό και την εισαγωγή ενός ετερόκλητου μείγματος λαών που θα αντικαταστήσει τα κενά γεννήσεων

  Ο νέος Διοκλητιανός: Σε καμία άλλη χώρα πλην της Ελλάδας δεν είχε απαγορευθεί (Μάρτιος 2021) η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, με εντολή δική του.
  Ο αχυράνθρωπος του Σβαμπ θα διαλυθεί «ὡσεὶ χνοῦς, ὃν ἐκρίπτει ὁ ἄνεμος ἀπὸ προσώπου τῆς γῆς» (ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ)

 2. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης..

  - Edit

  Απαντήστε

  Άραγε,πόση απαξιωση και πόσος ξεφτιλισμος,της ανθρώπινης αξιοπρέπειας
  ΥΠΑΡΧΕΙ ακόμη, μέσα στην κυβερνηση των επιτελικων αχρήστων;
  Πόση ψευτιά,πόση υποκρισια;πόσα καλάθια εμπαιγμου και εξαθλίωσης των ανθρωπων,ετοιμάζεις ακόμη,για τον λαό,πολιτικε τιποτένιε,πολιτική
  ασημαντοτητα;πολιτικε των αχρηστων;
  Κάθομαι και σκέφτομαι, όλοι αυτοί, οι επιτελικοι μπουρδολογοι που μας κάθισαν
  στον σβέρκο,βουλευτες,υπουργοί και πρωθυπουργοι…δεν έχουν λίγη αξιοπρέπεια, λίγη τσιπα;λίγη ανθρωπια;
  Βρε πολιτικοί,παραπάνω μασκαραδες,πως κυκλοφορείτε μέσα στον κοσμο;
  Πως περνάτε απ τις πλατείες των πόλεων και των χωριών,μπροστά από ανθρώπους που σας τίμησαν με την ψήφο τους;
  Και συ, Αρχάγγελε της ψευτιας,φωτοστεφανωμενε με το στεφάνι της πολιτικής
  Ψευτιας και ανθρώπινης αναλγησιας,γιατί βγήκες πάλι στην τηλεόραση σημερα;
  Για να μας υπενθυμίσεις, για μια φορά ακόμα, πόσο μικρός και ελάχιστος είσαι
  στο ανθρώπινο γενος;
  Πολιτικε απατεωνισκε,πονηρά φύση,υποσχέθηκες, λαγέ των πολιτικών,λαγους με πετραχηλια,απ τον Ιούλιο του ’19 μέχρι σήμερα και τι βγήκες να μας πεις, Αντιπαθεστατε και αφιλε του λαου;
  Βγήκες να μας πεις,πόσα καλάθια χωράνε ακόμα,στα σπίτια των ελληνων!
  Κυβερνάς πολιτικε αριστε των αχρηστων,το πιο φτωχό κράτος της Ε.Ε
  και αντί να φτιάξεις πρόγραμμα,προς όφελος του λαου,πολιτικό Αγος,
  στα 4 χρόνια που κυβερνάς,έδωσες 10 δις σε απευθείας αναθέσεις ημετέρων,
  4 δις σε δύο διυλιστήρια,4 δις σε παρόχους ηλεκτρ.ενεργ,4 δις σε αλυσιδες,5,6
  ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ και ψοφησες τον ελληνικό λαό ” εις την πεινα”( από ελληνική ταινία).
  Μάθε, πολιτικε της ψευτιας,τα παρακάτω ” όταν ένας απλός άνθρωπος, υποσχεθεί κάτι σ έναν συνάνθρωπο του και αθετησει τον λόγο του,θα ντρέπεται,να κυκλοφορεί έξω απ το σπίτι του ”
  Εσύ; εσύ Δημιουργε της ψευτιας…που υποσχέθηκεςπολλες και καλύτερες δουλειές, πως κυκλοφορείς,χωρίς κατοχικη κουκούλα, πως δείχνεις ,το
  μισανθρωπο πρόσωπο σου ,στον λαο;
  Πέτρινη καρδιά και πέτρινη ψυχή εχεις!
  Κάθε μέρα αυξήσεις σε βασικά προιοντα και εσυ;καλαθι!
  Κάθε μέρα αύξηση καυσιμων και εσυ;κι άλλο καλαθι!
  Κάθε μέρα αύξηση νερού, ΔΕΗ και εσυ;δύο αλλά καλαθια!
  Οι αγρότες υποφέρουν,οι κτηνοτρόφοι σφάζουν τα κοπάδια τους,οι άνεργοι αυξάνονται,οι μισθοί των εργαζομένων μειώνονται,οι συντάξεις,έγιναν ένα γιαούρτι παραπάνω και εσυ;καλάθια,καλάθια!
  Λαος: τι κανεις μητσοτακη;είσαι καλα;
  μητσοτακης: καλάθια!
  Κάθε φορά που βγαίνεις στην τηλεόραση,ο ελληνικός λαος ,σου ετοιμάζει ένα τεράστιο καλάθι,δώρο για σένα το βράδυ των εθνικών εκλογων,μόνο που μέσα
  δε θαχει ψήφους,αλλά θα είναι γεμάτο με ……,αυτά που θα πάρεις απ τον λαό,
  εεεεεε,δεν υποφέρεσαι αλλο,Θε μου σχωρναμε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.