Ποια είναι τα καλύτερα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό;



Το κλασικό σαμπουάν είναι ιδανικό για να παραμείνουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής καθαρά σε καθημερινή βάση. Τι συμβαίνει όμως στις στιγμές που η μεγαλύτερη καθαριότητα είναι απαραίτητη; Αυτή είναι η στιγμή που στο παιχνίδι έρχονται τα σαμπουάν μαλλιών για βαθύ καθαρισμό.

Σε περίπτωση λοιπόν που έχεις παρατηρήσει συσσώρευση ελαίων, πιτυρίδας, ή τα μαλλιά σου παραμένουν θαμπά, ακόμη και μετά το λούσιμο, διάβασε παρακάτω να δεις αν το σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό είναι μια καλή επιλογή για τα μαλλιά σου.

Τι είναι το σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό;

Δες αυτού του είδους προϊόν ως τον σούπερ ήρωα των σαμπουάν, που αφήνει τα μαλλιά σούπερ καθαρά. Το σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό είναι ένας τύπος σαμπουάν, ειδικά σχεδιασμένος για να αφαιρεί την οποιαδήποτε συσσώρευση πραγματοποιείται στο τριχωτό της κεφαλής (είτε πιτυρίδας, ελαίων, και άλλων ουσιών), αλλά και πιθανά υπολείμματα των προϊόντων styling όπως ζελέ για μαλλιά κλπ. Σε περίπτωση μάλιστα που είχες εφαρμόσει κάποια θεραπεία κερατίνης στο παρελθόν, σίγουρα θα είχες λουστεί με αυτού του είδους σαμπουάν.

Ποια είναι η διαφορά τους με τα συμβατικά σαμπουάν;

Το σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό στη σύνθεση του περιέχει περισσότερα καθαριστικά συστατικά. Ενώ και το σαμπουάν καθαρίζει τα μαλλιά, μερικές φορές καταφέρνουν να του “ξεφεύγουν” ορισμένα στοιχεία. Όσο πιο πολύ χρησιμοποιείται ένα σαμπουάν, το τριχωτό παράγει περισσότερα έλαια ως μέσο φυσικής άμυνας. Έτσι, τόσο πιο συχνό θα πρέπει να είναι το λούσιμο. Επιπλέον, είναι ειδικά κατασκευασμένο για να ενδυναμώνει τα μαλλιά, να αφαιρεί τη συσσώρευση συστατικών διαφόρων προϊόντων, καθώς και περιττές ποσότητες ελαίων που παράγει το τριχωτό της κεφαλής.

Ποιος είναι ο τρόπος χρήσης του;

Το σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό είναι ειδικά σχεδιασμένο για χρήση μια με δύο φορές το μήνα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσεις μια μικρή ποσότητα στο χέρι του. Στη συνέχεια κάνεις μασάζ όπως με το κανονικό σου σαμπουάν. Το αφήνεις στα μαλλιά σου για 30 δευτερόλεπτα και τέλος ξεβγάζεις πολύ καλά.

Συμβουλή: Μην παραλείψεις να χρησιμοποιήσεις το conditioner σου έπειτα από το λούσιμο. Όχι μόνο θα κρατήσει μαλακά τα μαλλιά σου, αλλά θα διατηρήσει την ενυδάτωση τους και θα εμποδίσει την εμφάνιση ξηρότητας.

Για ποιους είναι κατάλληλο;

Γενικότερα, είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών. Ωστόσο, αν χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα styling, έχεις πολύ σκληρό νερό στην περιοχή σου, ασχολείσαι συστηματικά με την κολύμβηση, ή παρατηρείς ότι τα μαλλιά σου είναι ιδιαίτερα άτονα, τότε θα επωφεληθείς από τα οφέλη που θα σου προσφέρει ο βαθύς καθαρισμός των μαλλιών σου.

Επιλογή των καλύτερων σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό

Το προϊόν που θα επιλέξεις βασίζεται στον τύπο των μαλλιών σου. Στις ετικέτες αναγράφεται αν είναι κατάλληλα για πιτυρίδα, για βαμμένα μαλλιά, ή για μαλλιά στα οποία έχει πραγματοποιηθεί θεραπεία κερατίνης.

Τα σαμπουάν που περιέχουν μεγάλες ποσότητες επιφανειοδραστικών ουσιών είναι κατάλληλα για τους τύπους μαλλιών που δεν έχουν ιδιαίτερες ανάγκες, όπως κάποια θεραπεία για βαμμένα μαλλιά. Ωστόσο, για τον βαθύτερο καθαρισμό, αναζητήστε για ανιονικά επιφανειοδραστικά στην ετικέτα. Ανάμεσα σε αυτά ανήκουν:

    •  

ammonium lauryl sulfate

    •  

ammonium laureth sulphate

    •  

sodium lauryl sulfate

    •  

sodium stearate

    •  

alpha-olefin sulfonate

Ανακάλυψε στο https://www.okommotismou.gr/ τα καλύτερα σαμπουάν μαλλιών για βαθύ καθαρισμό, καθώς και πολλά άλλα επαγγελματικά προϊόντα και μυστικά περιποίησης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.