Με ποιους θα πάει το ΠΑΣΟΚ; γράφει ο Πάρης Κουκουλόπουλος

 

Tην καλύτερη ίσως απάντηση στο ερώτημα δίνει η ετήσια έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α για την αγορά ενέργειας στην Ευρώπη. που δημοσιεύτηκε σήμερα. Υψηλή εξάρτηση από φυσικό αέριο, χαμηλός ανταγωνισμός και υστέρηση ΑΠΕ είναι οι τρεις πληγές της αγοράς ενέργειας στη χώρα σύμφωνα με την έκθεση που έρχεται να υπογραμμίσει κάποιες απλές αλήθειες:
-Τραγικός ο απολογισμός για την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην ενέργεια.
-Θλιβερός αντίστοιχα ο απολογισμός για την κυβέρνηση Τσίπρα.
-Πλήρης δικαίωση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ στον ενεργειακό σχεδιασμό.
Η έκθεση δε σταματάει εδώ καθώς με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο δικαιώνει τη θέση του ΠΑΣΟΚ για κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική του ρεύματος αφού θέτει το ζήτημα των υψηλών τιμών χονδρεμπορικής στην Ελλάδα με το μοντέλο της κυβερνησης και προτείνει κλιμακωτή και όχι οριζόντια επιδότηση στο ρεύμα. Έχουμε πει επανειλημμένα ότι το ελληνικό μοντέλο στην αγορά ηλεκτρισμού διασφαλίζει υπερκέρδη σε παραγωγούς, εισαγωγείς και παρόχους που επιδοτούνται για να μη φτάσουν οι επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς. Ο,τι γλιτώνουμε στο ρεύμα το πληρώνουμε σε φόρους. Επιχειρηματίες χωρίς ρίσκο, κυβέρνηση δίχως τσίπα…
Για όλους αυτούς τους λόγους η έκθεση είναι η καλύτερη απάντηση στο επίμονο ερώτημα που απευθύνεται καιρό τώρα στο ΠΑΣΟΚ.
Μας ρωτάνε να πουμε καθαρά με ποιους θα πάμε μετά τις εκλογές, αντί να μας ρωτάνε τι θα κάνουμε μπαίνοντας (σε) ή απλά στηρίζοντας μια κυβέρνηση.
Με τις προγραμματικές μας θέσεις θα πάμε και μόνο αυτές θα υπηρετήσει οποιαδήποτε συμμετοχή ή/και στήριξη μας σε ένα κυβερνητικό σχήμα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Με ποιους θα πάει το ΠΑΣΟΚ; γράφει ο Πάρης Κουκουλόπουλος

 1. Μια στάση εδώ.

  - Edit

  Απαντήστε

  Με ποιους θα πάει το Πασοκ; ή που θα πάει;
  Με τους σαμαροβενιζελους και τους σαμαρολοβερδους και όσους συγκυβερνησαν μαζί τους,το Πασοκ πήγε στα τάρ-ταρα ,με μια στάση στο Κα-τάρ.
  Για να πας κάπου, πρέπει,πρωτα,να υπαρχεις.
  Άλλο Ανδρ-έας,αλλο Ανδρ-ουλάκης.
  Άλλο Λέων και αλλο μυξοκλαίων,μερα- νυχτα,γιατί τον παρακολουθεί ο μητσοτακης,για να τον λυπούνται οι Έλληνες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.