Φιλοζωικό Σωματείο Εορδαίας: Παραίτηση του σωματείου από την 5 μέλη επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων



 

Ενημερώνουμε, ότι μετά από απόφαση του ΔΣ του σωματείου μας αποχωρούμε από την 5μελή επιτροπή του Δήμου Εορδαίας, στην οποία συμμετέχουμε από 10/11/2022 για τους παρακάτω σοβαρούς λόγους .

Η 5μελής επιτροπή εν γένει δεν λειτουργεί σύννομα και σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4830/21 αφού

1.Συμμετέχει σ αυτήν εκτροφέας και όχι νόμιμος εκπαιδευτής, εγγεγραμμένος στο Σύλλογο Εκπαιδευτών, όπως προβλέπεται στο άρθρο 10 ,παρ (γ) του νόμου, 4830/21
2.Δεν υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό για την αιχμαλωσία-περισυλλογή των αδέσποτων ζώων σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, οι δε περισυλλογές γίνονται χωρίς να ενημερωθεί η επιτροπή και χωρίς καμία απόφαση.
3. Στις συνεδριάσεις της παρευρίσκονται άτομα εκτός της επιτροπής, τα οποία παρεμβαίνουν συνεχώς ενώ θα έπρεπε εφόσον θέλουν να παρευρίσκονται μόνο να παρακολουθούν χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση και όταν η συνεδρίαση έχει λήξει , τότε και μόνο τότε μπορούν να ζητήσουν την άδεια και το λόγο από το Πρόεδρο της επιτροπής για να εκφράσουν πολιτισμένα και τεκμηριωμένα κάποιες απόψεις τους .Εδώ παρατηρείται το φαινόμενο , όχι μονο να παρεμβαίνουν συνεχώς με αποτέλεσμα να μη μπορεί να λάβει το λογο μέλος της επιτροπής αλλά να επιτίθενται λεκτικά πολλές φορές στον εκπρόσωπο του σωματείου μας στη 5μέλή , να δημιουργούν οχλαγωγία με την ανοχή μάλιστα του προέδρου δυσκολεύοντας ή και καθιστώντας αδύνατη τη λήψη αποφάσεων. Πρόσφατα μάλιστα συνέβη το απαράδεκτο γεγονός να κυνηγηθεί το μέλος του συλλόγου μας μέσα στην αίθουσα απο τον περισυλλογέα του Δήμου. Αναρωτιόμαστε αν βρισκόμαστε στη ζούγκλα ή σε αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμο.
4. Πολλές φορές σε διάφορα θέματα που αφορούν την νομοθεσία, αμφισβητούν τον νέο νόμο και επικαλούνται τον προηγούμενο 4039/12 είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα και λαμβάνονται αποφάσεις βασει της προηγούμενης νομοθεσίας .

Όσες φορές το σωματείο μας έθιξε την κωμικοτραγική αυτή κατάσταση, που επικρατεί στις συνεδριάσεις της επιτροπής , δεν ελήφθησαν υπόψη οι αιτιάσεις μας αυτές και ως εκ τούτου παραιτούμαστε από την επιτροπή καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τα όσα λαμβάνουν χώρα στις αρμόδιες εμπλεκόμενες Αρχές και Υπουργεία .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.