Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης σχετικά με τον χάρτη τιμών ηλεκτρισμού της αγοράς επόμενης μέρας 

Είναι γεγονός ότι η  κοινωνία δεν αντέχει άλλες επιλογές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των λίγων. Ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιμένει σε επιλογές με το βλέμμα στις κάλπες, άλλες χώρες προχωρούν σε πολιτικές, που ανακουφίζουν ουσιαστικά τους πολίτες. Χθες η ισπανική κυβέρνηση, βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως είναι το ψωμί, το γάλα, το τυρί, τα φρούτα και τα λαχανικά θα έχουν μηδενικό ΦΠΑ. Παράλληλα, μειώνει από το 10% στο 5% το ΦΠΑ στα μακαρόνια και τα μαγειρικά έλαια και συνεχίζει την επιδότηση των εισιτηρίων των τρένων. Κι όλα αυτά στην Ισπανία με πληθωρισμό 6,6%, τον χαμηλότερο στην Ευρωζώνη για τον Νοέμβριο. Ο σημερινός πίνακας της ΡΑΕ με τις τιμές ηλεκτρισμού της επόμενης ημέρας το επιβεβαιώνει. Για μια ακόμα φορά η χώρα μας είναι κατά πολύ ακριβότερη από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Σχεδόν 6 φορές πάνω από την Ισπανία, την Γερμανία και την Πορτογαλία. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με τις επιδοτήσεις της κρατά τις τιμές χαμηλά όταν ουσιαστικά χρηματοδοτεί τα υπερκέρδη των παρόχων και των παραγωγών. Αυτό το οποίο δεν μας λέει η κυβέρνηση είναι ότι τα χρήματα αυτών των επιδοτήσεων είναι τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων όποτε πρακτικά πληρώνουμε τις επιδοτήσεις από τους δικούς μας φόρους. Αρνείται να προχωρήσει στις απαραίτητες επενδύσεις στο δίκτυο για να είναι δυνατή η ενίσχυση των ΑΠΕ και μοιράζει τον περιορισμένο χώρο στους λίγους και ημέτερους. Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτικές, που θα ανακουφίζουν τους πιο ευάλωτους από τις συνέπειες της κρίσης και όχι επιλογές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των λίγων. Από την αρχή παρουσιάσαμε μία συνεκτική δέσμη μέτρων:

– Κλιμακωτό πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος

– Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά

– Μείωση των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όλη τη διάρκεια της κρίσης

– Αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

3 σχόλια στο άρθρο “Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης σχετικά με τον χάρτη τιμών ηλεκτρισμού της αγοράς επόμενης μέρας

 1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης

  - Edit

  Απαντήστε

  Στην Ιταλία και στην Ισπανία ο Φ.Π.Α μηδενίστηκε
  στα βασικά είδη διατροφης;
  Γιατι;γιατί εδώ πληρώνουμε τα χρέη σας,τα δικά σας και της Νέας Δημαγωγίας.
  400.000.000.000 εσείς χρέος στο κρατικό ταμείο,400.000.000.000 ευρω χρέος η Νέα Δημοκρατια,μας κάνουν 800.000.000.000ευρώ,κάτι από δω ,κάτι από κει,ίσον 1.000.000.000 ευρω!
  1.853.000 ευρώ,χρέος ο μητσοτακης από δανεια;
  Κι εσείς πόσα εκατομμύρια έχετε σε δάνεια; δάνεια που πήραν τα μεγαλοσχημα στελέχη σας,απ το 1981 και μετα;
  Αν μαζέψουμε όλα όσα χρωστάτε οι δύο σας που συγκυβερνησατε,δεν χωράει ένας Ωκεανός, για να τα χωρεσει!
  Καταχρεώσατε το κράτος,το βουλιάξατε με Αβραμοπουλους,Καιλήδες,Σπυρακηδες,μπαταχτσηδες που κλέβουν σπίτια, με
  Τσουκατους ,με,με,με…και τώρα ξαφνικά κοιλοπονατε και οι δύο σας,σαν έτοιμο γέννες και σας πήρε ο πόνος για τον λαο!
  Φάγατε,φάγατε εσείς, τρωνε,τρωνε οι σημερινοί και θέλετε και μείωση ΦΠΑ,
  καθίστε στ αυγά σας, γιατί ο λαος θα σας αρχίσει τις πολιτικές ΦΑΠ- ΕΣ,την ημέρα των εκλογων!
  Καλά είπε ο Πάγκαλος,ο εγγονός του Πάγκαλου ” μαζί τα φαγατε”
  Εσείς παντρευοσασταν στο ακριβοτερο ξενοδοχείο του Παρισιού, εκεί που κάθε λεπτό υπνου…το πληρώνεις 100 ευρω και οι άλλοι της Νέας Δημοκρατιας,βαφτίζουν τα παιδιά τους με δεξιώσεις σε πολυαστεραΞενοδοχεια!
  Αφήστε τον λαό ήσυχο,τον ξετιναξατε,αφήστε τον ,να κάνει Πρωτοχρονιά
  παρέα με την φτώχεια του,κληροδότημα δικό σας,Δυεργέτες και όχι Ευεργέτες!

 2. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης

  - Edit

  Απαντήστε

  Διορθωσεις!!
  400 εκατομμύρια κι όχι δις!
  800 εκατομμύρια κι όχι δις!
  Αν τα μαζέψεις όλα…,μάλλον, δις βγαίνουν!
  Για 3 μηδενικά παραπάνω θα μιλαμε;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.