Σεβαστός Κουμτζής τυφλός αριστούχος ΑΠΘ «Πολλές φορές οι δυσκολίες υπάρχουν στο μυαλό μας και μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης»



 

Για τις δυσκολίες που κατάφερε να ξεπεράσει μίλησε λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του πτυχίο του ο πρώτος τυφλός φοιτητής στην Ελλάδα που αποφοίτησε από τη Σχολή Μηχανολόγων και Μηχανικών του ΑΠΘ. Όπως είπε στην ΕΡΤ ο Σεβαστός Κουμτζής δεν ήταν η πρωτιά ο στόχος του αλλά να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα από τη Σχολή και πιστεύει ότι τα κατάφερε. Στην ερώτηση, δε, πώς γίνεται να αριστεύσει σε μία απαιτητική σχολή ένας φοιτητής με απώλεια όρασης, ο Σεβαστός απάντησε: «Πολλές φορές οι δυσκολίες υπάρχουν στο μυαλό μας και μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης».

Το μήνυμά του
Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι «αν κάποιος σκοπεύει να ακολουθήσει κάτι τέτοιο είναι δύσκολο και θέλει προσοχή είναι μεγάλο και δύσκολο το ταξίδι αλλά γίνεται με την κατάλληλη υπομονή και προσόντα». Οπως είπε ο αριστούχος απόφοιτος του ΑΠΘ, ήταν οι καθηγητές του αλλά και οι δικοί του άνθρωποι που τον στήριξαν με πρώτο τον αδερφό του, Αργύρη, ο οποίος το 2014 αποτέλεσε την αφορμή να αλλάξει ο νόμος και να επιτρέψει στους τυφλούς φοιτητές να φοιτήσουν στα πανεπιστήμια που μέχρι τότε δεν μπορούσαν.

alphafreepress.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.