FUNDS: καιρός να γνωριστούμε γράφει ο Άρης Ι. Τάτσης



 

Σχεδόν μέρα πέφτω πάνω και σε μια μπάμπουσκα από αυτές που περιγράφω στο άρθρο “ποιοί κρύβονται πίσω από τα funds που σας παίρνουν τα σπίτια” (https://aristatsis.wordpress.com/2022/12/08/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%cf%81%cf%85%ce%b2%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%89-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%b1-funds-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b1%cf%83-%cf%80%ce%b1/).

Σα να έφτασε ο καιρός να φωτιστεί κάπως το “τοπίο στην ομίχλη”…

Πρώτα και πάνω απ’ όλα θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες. Όσο περίεργο και παλαβό κι αν σας ακούγεται, θα πρέπει να αρχίσουμε από τα καλά που μας έκαναν τα funds.

Κυρίως μας βοήθησαν να γνωριστούμε μεταξύ μας.

Παραδείγματος χάριν τα funds μας βοήθησαν να γνωρίσουμε τον αναπληρωτή τομεάρχη διαφάνειας και διοικητικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη (https://www.ethnos.gr/Politics/article/123049/syrizahneaskiodhskybernhshtoyalexhtsipraekplhxeiskaiypobathmiseis).

Ο Πολάκης τον Ιούνιο 2022 προέβη σε βαρύγδουπη ανακοίνωση (https://www.efsyn.gr/politiki/antipoliteysi/348065_p-polakis-idoy-ta-funds-poy-ehoyn-agorasei-elliniko-idiotiko-hreos, https://www.triklopodia.gr/easy-money-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1/). Καλά θα κάνετε, ιδίως όσοι χρωστάτε, να τη μελετάτε λέξη προς λέξη καθημερινά επί τουλάχιστον τρίμηνο. Παραθέτω την ανακοίνωση αυτούσια από την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ (https://www.syriza.gr/article/id/128986/O-Paylos-Polakhs-gia-ta-kokkina-daneia-kai-to-idiwtiko-chreos.html).

Επισημαίνω:

Μια λίστα ιδιωτικών funds, τα οποία σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη είναι αυτά που έχουν αγοράσει τα ελληνικά «κόκκινα δάνεια», έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει, 37 funds με κεφάλαιο από 100 έως 2.000 ευρώ κατόρθωσαν να «αγοράσουν» 135 δισ. ευρώ ελληνικά δάνεια… (από το ως άνω δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ)”.

Δημοσιοποιούμε λίστα με τα 37 FUNDS (από τα 41 συνολικά) για τα οποία βρήκαμε στοιχεία, με διευθύνσεις, εταιρείες μετόχους και μετοχικό κεφάλαιο, τα οποία εδρεύουν κυρίως στην Ιρλανδία (όπου και στήθηκε το «παιχνίδι») και από το 2019 και μετά αγόρασαν 135 δις € ελληνικά δάνεια (φωτό 3.)  Στη λίστα αυτή μπορεί εύκολα κανείς να διακρίνει μεταξύ άλλων 11 FUNDS με μετοχικό κεφάλαιο 0 € και άλλα 11 με μετοχικό κεφάλαιο 100 €. Υπάρχει μάλιστα FUND με 100 € και 76 μετόχους (κάποιοι «μέτοχοι» συνέβαλλαν με κεφάλαιο λιγότερο από 1 €). Γενικά, το μικρότερο άνευ κεφαλαίου FUND έχει πάρει 2,5 δις € σε τιτλοποιήσεις (πχ AMOEBA με αξίες ακινήτων άνω των 1,6 δις) και το μεγαλύτερο (SNF) περίπου 35 δις με τα δικαιώματα προαγοράς (από την ανακοίνωση Πολάκη)”.

Κι αφού ο Πολάκης είχε ατράνταχτα στοιχεία ότι 135 δις ευρώ κατέληξαν κυριολεκτικά σε “πουθενάδες” ρώτησε δημοσίως τους Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, και Χρήστο Μεγάλου, διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Πειραιώς, γιατί και πως η χώρα έγινε τελείως ξέφραγο αμπέλι.

Αλήθεια κ. Στουρνάρα και κ. Μεγάλου (της Τράπεζας Πειραιώς), πως αγοράστηκαν 135 δις και πλέον ελληνικά δάνεια από εταιρείες με κεφάλαιο 100 €; Τι έγινε το 2019 με την εταιρεία SNF (ΠΕΙΡΑΙΩΣ); Πόσα και ποια κεφάλαια αγόρασαν 135 δις κόκκινα ελληνικά δάνεια με τη μέθοδο/απάτη της δήθεν τιτλοποίησης; Ποιοι συμμετέχουν; Ποιοι είναι από πίσω; Που είναι κρυμμένες οι συμβάσεις από τις τράπεζες προς τα FUND των 100 € μετοχικού κεφαλαίου; (από την ανακοίνωση Πολάκη)”.

Εξ όσων γνωρίζω απάντηση δεν δόθηκε.

Καταλήγει λοιπόν ο Πολάκης:

Πέρα από την ουσιαστική «ομερτά» που έχει επιβληθεί στον δημόσιο λόγο, την εξοργιστική «αφωνία» της Δικαιοσύνης και το «αδιάφορο (;) σφύριγμα» των αρμόδιων υπουργών και του πρωθυπουργού, δεν είναι εύκολο από μόνο του να αποτιμηθεί με απλές και κατανοητές λέξεις η πραγματικά σύνθετη μέθοδος που επέλεξαν τα κοράκια αυτά για να εξαφανίσουν τα ίχνη και τις διαδρομές των εισπράξεων από τους ελληνικούς πλειστηριασμούς (επαναγορά της πρώτης αγοράς/τιτλοποίησης με το νόμο Παπαντωνίου 3156/2003 και τελικά αγορά από θυγατρικά τους σχήματα)”. Ουσιαστικά προφανώς εννοεί ότι τα funds και οι εταιρίες διαχείρισης είναι αχυράνθρωποι των τραπεζών. Θα επανέλθουμε πιο κάτω.

Ακριβώς εδώ βρίσκεται ο μίτος της Αριάδνης (https://www.filoxenianews.gr/o-mitos-tis-ariadnis/), αυτό που στο χωριό μου το λέμε “το κουμπί της Αλέξαινας”.

Οι νόμοι που διέπουν τη λειτουργία των funds είναι δύο, ν.  3156/2003 και 4354/2015. Πριν από τους νόμους αυτούς η έννομη τάξη μας δεν τα γνώριζε αυτά τα funds. Όλως περιέργως και συμπτωματικά ο Πολάκης “ξέχασε” το νόμο του 2015.

Κατά το ν. 3156/2003 το fund θα πρέπει να είναι εταιρία “ειδικού σκοπού”, δηλαδή να έχει αποκλειστικό σκοπό την απόκτηση τέτοιων δανείων και, αν εδρεύει στην Ελλάδα, να έχει τη μορφή της ανώνυμης εταιρίας με ονομαστικές μετοχές.

Ο ν. 4354/2015 ως funds που αγοράζουν κόκκινα δάνεια προβλέπει τις εξής εταιρίες:

αα) Ανώνυμες εταιρίες που σύμφωνα με το καταστατικό τους μπορούν να προβαίνουν σε απόκτηση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, εδρεύουν στην Ελλάδα και καταχωρίζονται στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

ββ) Εταιρίες που έχουν έδρα στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, που σύμφωνα με το καταστατικό τους μπορούν να προβαίνουν σε απόκτηση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, υπό την επιφύλαξη των διατάξεων της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής `Ενωσης και

γγ) σε εταιρίες που έχουν έδρα σε τρίτες χώρες, που σύμφωνα με το καταστατικό τους μπορούν να προβαίνουν σε απόκτηση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, υπό την επιφύλαξη διατάξεων της ενωσιακής νομοθεσίας, οι οποίες έχουν τη διακριτική ευχέρεια να εγκαθίστανται στην Ελλάδα μέσω υποκαταστήματος υπό την προϋπόθεση ότι:

γγα) Η έδρα τους δεν βρίσκεται σε κράτος που έχει προνομιακό φορολογικό καθεστώς, όπως αυτό προσδιορίζεται στις εκάστοτε κανονιστικές πράξεις που εκδίδονται σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 6 και 7 του άρθρου 65 του ν. 4172/2013 (Α` 167) και

γγβ) η έδρα τους δεν βρίσκεται σε μη συνεργάσιμο κράτος, όπως αυτό προσδιορίζεται στις εκάστοτε κανονιστικές πράξεις που εκδίδονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 65 του ν. 4172/2013”.

Την αιτιολογική έκθεση του ν. 4354/2015 υπέγραψε ο τότε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος (https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/2f026f42-950c-4efc-b950-340c4fb76a24/d-damme-eis.pdf). Απλά, καθαρά και ξάστερα το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των funds, στο μεγαλύτερο και κρίσιμο μέρος του, είναι δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ, που όλως τυχαίως και συμπτωματικά άνοιξε την πόρτα της χώρας στους “μεγαλοεπενδυτές”, υποτίθεται χωρίς καν αυτοί να το ζητήσουν. Πάλι όλως τυχαίως και συμπτωματικά μόλις άνοιξε διάπλατα η κερκόπορτα, “οι πουθενάδες” μπήκαν στη χώρα όπως τα στίφη των τούρκων στην Πόλη το 1453.

Αφού ο Πολάκης νοιαζόταν τόσο πολύ πως βρέθηκαν στα μέρη μας και ποιοι είναι πραγματικά και επί της ουσίας οι “πουθενάδες από το Δουβλίνο”, γιατί κουραζόταν να ρωτάει τους ξένους σε αυτόν Στουρνάρα και Μεγάλου; Γιατί δε ρωτούσε τον σύντροφο Τσακαλώτο που μας τους κουβάλησε;  Με πιο απλά λόγια η ανακοίνωση του Πολάκη είναι αυτό που λέει ο λαός μας “δούμεμα ψιλό γαζί”.

Μάλλον ήταν να κάνει το μοιραίο λάθος για να μας αποκαλύψει τον πραγματικό εαυτό του και τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”…

Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι από εσάς δεν μπορείτε να το πιστέψετε ότι και ο Πολάκης είναι ένας φτηνός πολιτικός απατεωνίσκος. Θέμα σας. Το δικό σας σπίτι παίρνουν οι “πουθενάδες από το Δουβλίνο”. Ρίξτε όμως μια ματιά στο άρθρο μου “υπάρχει καρτέλ στο ρεύμα;” (https://aristatsis.wordpress.com/2022/12/03/%cf%85%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b5%ce%bb-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%81%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%b1/). Εκεί καταλήγω: “Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας φτηνός πολιτικός απατεωνίσκος. Εντελώς ανεπαρκής μάλιστα. Αν αποφασίσεις να λες ψέματα για βιοπορισμό, οφείλεις να θυμάσει ποιο ψέμα είπες σε ποιον. Συνεπώς ούτε καν καραγκιοζάκος. Χατζηαβάτης της κακής ώρας”. Δημοσιεύθηκε στις 18-6-2022. Ουδέποτε διαψεύστηκε το παραμικρό.

Κάποιοι έχετε ακόμη τις επιφυλάξεις σας. Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο του Θάνου Οικονομόπουλου (https://www.iefimerida.gr/politiki/patsis-thymise-ayti-einai-i-ellada). Αναφέρει: “Το εντυπωσιακό (σε βαθμό κακουργήματος!), δε, είναι ότι το καλοκαίρι του 2021 κατατέθηκε στη Βουλή από την αντιπολίτευση ερώτηση για τις συναλλαγές του Πάτση με τα ΕΛΤΑ, πρωτοκολλήθηκε, αλλά… δεν συζητήθηκε ποτέ. Γιατί και πώς; Τρέχα γύρευε και… μην το ψάχνεις, γιατί όποιος ψάχνει βρίσκει! Και κανείς, ως φαίνεται, δεν ήθελε να βρει κάτι…”.

Υπενθυμίζω αναπληρωτής τομεάρχης διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πολάκης. Ο αψύς κρητικός λοιπόν κατέθεσε στη Βουλή έγγραφη  κι εμπεριστατωμένη ερώτηση – καταγγελία κατά του Πάτση για τις σκανδαλώδεις συμβάσεις με τα ΕΛΤΑ το 2021 (https://www.tovima.gr/2022/10/25/politics/pos-o-andreas-patsis-egine-pamploutos-mesa-se-3-xronia-ta-kokkina-daneia-ta-elta-kai-to-pothen-esxes/, https://www.avgi.gr/koinonia/428463_oi-27-symbaseis-me-ta-elta-pos-ebgale-822000-eyro-se-2-hronia) κι απλούστατα την πήρε πίσω. Τη θυμήθηκε πάνω από ένα χρόνο αργότερα. Τι συνέβη; Τροφή για σκέψη.

Το άρθρο του Οικονομόπουλου δημοσιεύθηκε στην πανελλήνιας κυκλοφορίας “η εφημερίδα”. Ουδείς τόλμησε να το διαψεύσει. Φταίω εγώ που πλέον αποκαλώ τον Πολάκη καταγέλαστο;

Και μη βιαστείτε να κρίνετε ότι τον κακολογώ. Άγαλμα πρέπει να του στήσουμε, μιας και με τους βλακώδεις χειρισμούς του μας βοηθάει να αντιληφθούμε τι συμβαίνει πραγματικά και επί της ουσίας. Υπηρεσία αφύπνισης είναι ο Πολάκης…

Ειρήσθω εν παρόδω ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού αμέσως μόλις υπέστη έξωση από το σπίτι που της πήραν με πλειστηριασμό έσπευσε να συναντηθεί με τον Τσίπρα (https://www.naftemporiki.gr/society/1406028/tsipras-stin-i-kolovoy-i-pio-ischyri-porta-asfaleias-einai-i-allileggyi/), ο οποίος της είπε ότι “η πιο ισχυρή πόρτα ασφαλείας είναι η αλληλλεγγύη”.

Αλληλλεγγύη; Πολύ ενδιαφέρον. Για να δούμε πώς την αντιλαμβάνονται οι Τσίπρας και Κολοβού. Μετά τη συνάντησή τους φούντωσαν τα δημοσιεύματα ότι ο Τσίπρας, για να εκμεταλελυτεί τη δημοσιότητα, της έταξε βουλευτική υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές (https://www.parapolitika.gr/parapolitika/article/1233638/ioanna-kolovou-fimes-gia-upopsifiotita-me-komma-tis-aristeras-gia-ti-dimosiografo-pou-ehase-/ και https://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%9F%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%9F%CE%B9-2-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CF%82/).

Αλλά οι εκλογές έχουν κι έξοδα. Γι’ αυτό η Κολοβού οργάνωσε έρανο υπέρ της μέσω ανάρτησης στο φέισμπουκ, με την οποία καλούσε να της συμπαρασταθούμε με την προτροπή “όλοι μπορούν να καταθέσουν συμβολικά έστω και ένα ευρώ” (https://www.kontranews.gr/koinonia/i-kolovou-anoixe-logariasmo-gia-na-sothei-to-spiti-tis-efcharisto-tous-polites-gia-to-kyma-sybarastasis-kai-allilengyis/). Τα χρήματα υποτίθεται ότι θα μαζεύονταν για την επαναγορά του σπιτιού. Ευτυχώς ο ελληνικός λαός έδειξε άμεσα τα αντανακλαστικά του. Της κρέμασαν κουδούνια στον τοίχο της στο  φέισμπουκ, οπότε αναγκάστηκε να αποσύρει την ανάρτηση. Εξ όσων γνωρίζω μάλλον ξέχασε να επιστρέψει τα χρήματα σε όσους είχαν προλάβει να συμμετάσχουν στον έρανο.

Ας επιστρέψουμε όμως στον Πολάκη. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έλεγξε το μετοχολόγιο 37 funds και κυρίως βρήκε αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει όλους μας, τη μετοχική τους σύνθεση, δηλαδή σε ποιον ανήκουν, ποιος κρύβεται πίσω από τους “πουθενάδες του Δουβλίνου”. Μάλιστα μας έταξε ότι η δημοσίευση των στοιχείων θα γίνεται σταδιακά. Αντιγράφω:

Έτσι, ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξεκίνησε αυτές τις μέρες να δημοσιοποιεί τμηματικά κάποια στοιχεία της υπόθεσης, δίνοντας το σύνθημα για να αναδειχθεί σύντομα και να παρουσιαστεί επίσημα στον λαό η λύση, με την οποία η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση της χώρας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα απαλλάξει τους ανυπεράσπιστους σήμερα δανειολήπτες από το δόκανο που έχουν στήσει οι τράπεζες.

Δημοσιοποιούμε λίστα με τα 37 FUNDS (από τα 41 συνολικά) για τα οποία βρήκαμε στοιχεία, με διευθύνσεις, εταιρείες μετόχους και μετοχικό κεφάλαιο, τα οποία εδρεύουν κυρίως στην Ιρλανδία (όπου και στήθηκε το «παιχνίδι») και από το 2019 και μετά αγόρασαν 135 δις € ελληνικά δάνεια (φωτό 3.)  Στη λίστα αυτή μπορεί εύκολα κανείς να διακρίνει μεταξύ άλλων 11 FUNDS με μετοχικό κεφάλαιο 0 € και άλλα 11 με μετοχικό κεφάλαιο 100 €. Υπάρχει μάλιστα FUND με 100 € και 76 μετόχους (κάποιοι «μέτοχοι» συνέβαλλαν με κεφάλαιο λιγότερο από 1 €). Γενικά, το μικρότερο άνευ κεφαλαίου FUND έχει πάρει 2,5 δις € σε τιτλοποιήσεις (πχ AMOEBA με αξίες ακινήτων άνω των 1,6 δις) και το μεγαλύτερο (SNF) περίπου 35 δις με τα δικαιώματα προαγοράς”.

Πέρασαν έξι μήνες. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον Πολάκη. Πουθενά οι αποδείξεις ότι τα funds είναι αχυράνθρωποι των τραπεζών. Η βαρύγδουπη σταδιακή ανακοίνωση των μετοχολογίων είχε την τύχη της ερώτησης – καταγγελίας κατά του Πάτση για τα ΕΛΤΑ. Αυτό ο λαός μας το λέει “μαγκιά, κλανιά κι εξάτμιση”… Ξέχασε όμως ο βλάκας ότι τα γραπτά μένουν. Ας πρόσεχε.

Εύλογη η επόμενη απορία σας: χρήσιμες οι πληροφορίες για τον Πολάκη, αλλά με τα funds που μας παίρνουν τα σπίτια τι κάνουμε;

Η πληροφορία για το σε ποιον ανήκουν και οι σχετικές αποδείξεις έχουν τεράστια σημασία. Αλλάζουν την υπόθεση τελείως.

Τα περισσότερα από τα funds υποτίθεται ότι έχουν έδρα στην Ιρλανδία, μια χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης (άρα ταξιδεύουμε εύκολα και φθηνά), με γλώσσα προσιτή (αγγλικά) και κυρίως με ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο.

Δεν έχω εντρυφήσει στο ιρλανδικό εταιρικό δίκαιο, αλλά προφανώς, λόγω της ευρωπαϊκής ένωσης, δεν υπάρχει περίπτωση να διαφέρει ουσιωδώς από το δικό μας σύστημα του ΓΕΜΗ.

Άρα ακόμα και μόνο για μια εφημερίδα είναι εύκολο να διενεργήσει τον πλήρη έλεγχο τουλάχιστον στην Ιρλανδία. Νομίζω ότι μήνας είναι υπεραρκετό διάστημα για δύο μόνο ερευνητές. Συνεπώς ήδη μετρήσαμε και το κατά προσέγγιση κόστος της έρευνας. Εντελώς αμελητέο μπροστά στα τόσα δις της ονομαστικής αξίας των κόκκινων δανείων.

Υπάρχουν καλοθελητές. Άλλωστε τράπεζες και funds έχουν αρκετούς στο payroll. Απλούστατα δεν έχω χρόνο για τη μετάβαση στην Ιρλανδία για τον έλεγχο. Τελεία και παύλα.

Αμ’ έπος αμ’ έργο λοιπόν. Βεβαίως τη δυνατότητα έρευνας δεν έχουν μόνο τα ΜΜΕ. Πεδίο δόξης λαμπρόν για πάμπολλους φορείς, όπως σύλλογοι δανειοληπτών, ενώσεις καταναλωτών και επιμελητήρια.

Απλώς δεν είναι δυνατό πλέον οι φορείς αυτοί να συνεχίσουν να αναλώνονται σε ανακοινώσεις – “πυροβολισμούς στον αέρα με άσφαιρα”. Λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά…

ΥΓ 1. Μια πρώτη βοήθεια για την αποκωδικοποίηση των funds. Οι οργανισμοί αυτοί είναι εκ συστάσεως δήθεν. Για κανέναν δεν είναι εύκολο να παριστάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι πραγματικά. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο υποπίπτουν σε άπειρα λάθη ακατάπαυστα. Βρείτε τα και χρησιμοποιήστε τα επ’ ωφελεία σας. Μόλις σας έδωσα μια από τις αχίλλειες πτέρνες των funds. Υπάρχουν κι άλλες. Δεν με παίρνει όμως ο χρόνος. Θα επανέλθω.

ΥΓ 2. Βεβαίως, όπως ξέρετε όλοι, αν οι Πολάκης, Τσακαλώτος, Τσίπρας ή Κολοβού απαντήσουν στο άρθρο αυτό με ιδιαίτερη χαρά θα δημοσιεύσω την απάντηση.

ΥΓ 3. Ρίξτε μια ματιά και σ’ αυτό το δημοσίευμα (https://www.ksipnistere.com/2022/10/fund.html). Δεν υιοθετώ το περιεχόμενό του, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον το deja vu της ιστορίας.

ΥΓ 4. Θέλετε να δείτε πίσω από τη μάσκα τους;

Ο Άρης Τάτσης είναι δικηγόρος Άρτας (https://aristatsis.wordpress.com/). Ειδικεύεται σε διαζύγια, τροχαία ατυχήματα και πτωχευτικό νόμο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.