Πάτρα – Δικηγόρος Πισπιρίγκου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ο θάνατος της Ίριδας να οφείλεται σε παθολογικά αίτια αφήνει νέος ιατροδικαστής



 

Πάτρα: Στο προσκήνιο έρχεται ήρθε και πάλι η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τους θανάτους και των τριών παιδιών της.

Η “πιο αθώα κατηγορούμενη” ,κατά τον συνήγορο της, έχει κληθεί αύριο σε νέα απολογία για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Ο νυν δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου μιλώντας στα ΜΕΓΚΑ υποστήριξε ότι υπάρχει μια νέα κατάθεση ιατροδικαστή ο οποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο θάνατος του βρέφους να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Πρόκειται για ιατροδικαστή, ο οποίος δεν είχε βρεθεί στο προσκήνιο τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο είχε εμπλακεί σε κάποιες από τις έρευνες που είχαν γίνει.
Ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής αναφέρει ότι ανακάλυψε στα πλακίδια κάποια κύτταρα μακροφάγα, τα οποία έχουν δείγματα αιμοσιδηρίνης. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο προκύπτει ότι η Ίριδα δεν είχε το καρδιολογικό πρόβλημα (την αγενεσία φλεβοκόμβου) αλλά έπασχε πιθανώς από ένα αυτοάνοσο νόσημα στον πνεύμονα και στο ήπαρ, το οποίο σχετίζεται πιθανώς με τον μεταβολισμό και το οποίο ίσως εξηγεί κάποια στοιχεία του θανάτου της.

Εφόσον βεβαιωθεί ότι η Ίριδα έπασχε από κάτι τέτοιο, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για νόσημα που «χτυπά» μισό ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού!

«Να εξεταστούν κι άλλοι μάρτυρες αλλιώς…»

Την εξέταση κι άλλων μαρτύρων πριν απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ιριδας, ζητά με αίτημά της προς την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η κατηγορουμένη, που είχε λάβει προθεσμία να απολογηθεί αύριο, ζητά, όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου, ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, να καταθέσουν συγκεκριμένοι μάρτυρες, ειδικοί επιστήμονες αλλά και κατ´ αντιπαράσταση με ιατροδικαστές και άλλους ειδικούς που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση.

«Δεν θα επιτρέψουμε να απολογηθεί η κα κατηγορουμένη χωρίς να διερευνηθεί κάθε πτυχή των ιατροδικαστικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων, επειδή όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από το στάδιο της προδικασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του, στην οποία μεταξύ άλλων, μιλά για «κωμικού ιατροδικαστικού περιεχομένου ιατροδικαστική γνωμοδότηση των αυτοδιορισθέντων ιατροδικαστών Αθηνών, Καρακούκη και Καλόγρηα».

Τι ζητά ο συνήγορος της Πισπιρίγκου
Να κληθεί και να εξετασθεί σήμερα ή και αύριο, ωστόσο πριν την απολογία της κας κατηγορουμένης, η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας Αθηνών και Πειραιώς Ουρανία Δημακοπούλου.
Να κληθεί και να εξεταστεί σήμερα ή αύριο, ωστόσο πριν την απολογία της κας κατηγορουμένης, η κα Χαρά Σπηλιοπούλου, μετά τις νέες καταθέσεις, τις οποίες λάβαμε σήμερα 19.12.2022 και οι οποίες αποδεικνύουν την κατευθυνόμενη εξαπάτηση του Χ.Ευτυχιάδη και Σ.Μεσογίτη, προκειμένου να συνταχτεί ιστολογικά και να ενισχυθεί το ενδεχόμενο της ασφυξίας.
Να κληθεί και να εξεταστεί συμπληρωματικά η Αγγελική Τσιόλα μετά τις αντιφατικές καταθέσεις της Αντιγόνης Μητσέλου.
Να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση με όσους αναφέρονται ανωτέρω.
«Άλλως, εξ ονόματος της κας κατηγορουμένης θα προβώ σε όλες τις νόμιμες διαδικαστικές ενέργειας, ώστε να εξασφαλίσω τα νόμιμα συμφέροντά της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

e-reportaz.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.