Ο φοιτητικός σύλλογος ΗΜΜΥ Κοζάνης για τον εν ψυχρώ πυροβολισμό που οδήγησε στον θάνατο τον 16χρονο Ρομά 

Δεν θα συνηθίσουμε σε τέτοιες εικόνες φρίκης! Δε θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα! Με τη βία του συστήματος που τσακίζει καθημερινά τις ανάγκες μας, οδηγεί τις οικογένειες μας στην ανέχεια, μας φέρνει αντιμέτωπους με την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, περιθωριοποιεί ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αφήνει τα σχολεία και τις σχολές μας στην υποχρημαδότηση, με την πολιτική που οδηγεί σε τέτοια τραγικά και ακραία περιστατικά!
Ο εν ψυχρώ πυροβολισμός του 16χρονου Ρομά, έρχεται να προστεθεί στα ήδη αρκετά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, που εντείνεται μαζί με την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα μας!
Απαιτούμε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν τώρα ευθύνες! Καμία συγκάλυψη! Δε θα δεχτούμε καμία αποποίηση ευθυνών, καμία υπεκφυγή, καμία επίκληση στην ‘’κακιά την ώρα ‘’.
Τώρα να δυναμώσει παντού ο αγώνας! Η οργή να γίνει δύναμη διεκδίκησης για ζωή, σπουδές, δουλειά με δικαιώματα κόντρα στο σύστημα που γεννά φτώχεια, θάνατο, εκμετάλλευση και καταστολή.
Καμία αναμονή!Καμία ανοχή! Καμία συγκάληψη!
Καλούμε σε συλλαλητήριο την Τετάρτη 14/12 στις 12:00 στο κέντρο της Κοζάνης μαζί με τα μαθητικά συμβούλια.
Τα ΔΣ των ΔΣ:
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Κοζάνης
Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.