Με πρωτοβουλία της Παρασκευής Βρυζίδου Βουλευτή Ν. Κοζάνης κατατέθηκαν τα προβλήματα των ΑμεΑ της ΠΕ Κοζάνης στους αρμόδιους Υπουργούς στην υποεπιτροπή Ισότητας της Βουλής 

Η οικονομική και ενεργειακή κρίση πλήττει κυρίως τους ευάλωτους οικονομικά πολίτες, τους άπορους ηλικιωμένους, τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Με πρωτοβουλία της Παρασκευής Βρυζίδου, Βουλευτή Ν. Κοζάνης, η Πρόεδρος της Υποεπιτροπής για τα θέματα των ΑμεΑ, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Μαρία Κεφάλα, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, προσκάλεσε μαζί με τους άλλους προέδρους, και τον Πρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ ΠΕ Κοζάνης, κ. Μιχάλη Μίγγο στη συνεδρίαση της επιτροπής στις 05.12.2022, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία.

Ο κ. Μ. Μίγγος και η Βουλευτής κατέθεσαν τα προβλήματα των ΑμεΑ της ΠΕ Κοζάνης στους αρμόδιους Υπουργούς:

-την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου και

-τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η προσβασιμότητα, ο προσωπικός βοηθός και οι θέσεις εργασίας, μέσω της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ), είναι μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν και που θα προχωρήσουν κατά προτεραιότητα το 2023.

09/12/2022

Παρασκευή Βρυζίδου

Βουλευτής Ν. Κοζάνης Νέα Δημοκρατία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.