Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της «Ενεργειακής Κοινότητας Δυτικής Μακεδονίας» και του «Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας, (Πα.Κ.Ε.Κ) “ΤΗΜΜΕΝΟΣ”» 

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης προχώρησαν η «Ενεργειακή Κοινότητα Δυτικής Μακεδονίας» και το «Πανεπιστημιακό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας (Πα.Κ.Ε.Κ) “ΤΗΜΜΕΝΟΣ”» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 07.12.2022, στην Κοζάνη.

Την σύμβαση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ως Πρόεδρος του Δ.Σ της Εν. Κοιν. Δ.Μ., ο Αντιπρύτανης του Π.Δ.Μ. και Πρόεδρος του ΠΑ.Κ.Ε.Κ. Καθηγητής Στέργιος Μαρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του ΠΑ.Κ.Ε.Κ. Αν. Καθηγητής Δημήτρης Στημονιάρης.

Βασικό αντικείμενο της σύμβασης είναι η διερεύνηση και ο ακριβής προσδιορισμός της ενεργειακής κατανάλωσης των μελών της Κοινότητας, με σκοπό τον συμψηφισμό της με ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές.

Η “Ενεργειακή Κοινότητα Δυτικής Μακεδονίας”, ενσαρκώνει μια καινοτόμο πρωτοβουλία της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Μέλη της είναι οι δεκατρείς Δήμοι της Περιφέρειας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Ταμείο και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ αποτελεί μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα συνεργασία τέτοιου είδους, προς όφελος του συνόλου των Δυτικομακεδόνων.

Η Περιφερειακή Αρχή, έχει θέση εξ’ αρχής ως βασική της προτεραιότητα, το «πρασίνισμα της Περιφέρειας και την μετατροπή της σε ένα σύγχρονο ενεργειακό κέντρο βασιζόμενο σε νέες τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον και τους κατοίκους της. Σε αυτό τον στόχο παραμένει απόλυτα προσηλωμένη αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητες συνεργασίας με το πρωτοπόρο σε θέματα ενέργειας Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

2 σχόλια στο άρθρο “Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της «Ενεργειακής Κοινότητας Δυτικής Μακεδονίας» και του «Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας, (Πα.Κ.Ε.Κ) “ΤΗΜΜΕΝΟΣ”»

 1. Το πρασίνισμα της Περιφέρειας ;Μάλλον το μαύρισμα σας
  στις εκλογές εννοείτε.
  Και η Δίκαιη Μεταβαση,τα παραμύθια του Εμμονικου και φοβικου
  του εγωπαθούς,έγιναν πράσινα αλογα!
  Πότε θα πάει κατά Κοζανη μερια;
  Ως νεκροθάφτης της Δυτικής Μακεδονιας ,θα ρίξει την τελευταία
  φτυάρια.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.