Καλλιόπη Βέττα – Ομιλία στην Βουλή: «H δημοκρατική εκτροπή που προκάλεσε η κυβέρνηση με τις παρακολουθήσεις θα πάρει την πρέπουσα απάντηση από τους πολίτες» 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Η κ. Βέττα ανέφερε αρχικά ότι το νομοσχέδιο αποτελεί επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες της για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών των επικοινωνιών  πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, ακόμα και των αρχηγών του Στρατού.

Όπως ανέφερε η Βουλευτής: «Η χώρα μας είχε δεκαετίες να συγκλονιστεί από ένα σκάνδαλο παρακολουθήσεων τέτοιου μεγέθους. Συγκεκριμένα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, πάλι με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, γιατί ορισμένα πράγματα δεν είναι καθόλου τυχαία.

Δυστυχώς, φτάσαμε να συζητάμε ξανά για παρακολουθήσεις, λογισμικά, sms, επισυνδέσεις, κοριούς και τόσα άλλα πράγματα που πλήττουν βάναυσα μια φιλελεύθερη δημοκρατία.»

Στη συνέχεια, η κ. Βέττα απαρίθμησε τους βασικούς σταθμούς της υπόθεσης των υποκλοπών από τον Ιούλιο του 2019, με τον έλεγχο της ΕΥΠ από τον Πρωθυπουργό, τις αναρίθμητες παρακολουθήσεις με τη συνέργια ιδιωτών και την χρήση κακόβουλων λογισμικών, τα νομικά εμπόδια και τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις για την υπεράσπιση της κυβέρνησης.

Επί της ουσίας, όπως ανέφερε: «Σε μια οποιαδήποτε χώρα με εδραιωμένους δημοκρατικούς θεσμούς και Σύνταγμα, ένας Πρωθυπουργός που θα είχε μια τόσο άμεση σχέση με ένα τέτοιο σκάνδαλο, θα είχε παραιτηθεί από το βάρος των αποκαλύψεων.

Εδώ, ο κ. Μητσοτάκης, διεκδικεί για μία ακόμη φορά για τον εαυτό του τον ρόλο του πυροσβέστη, ξεχνάει επιμελώς όμως να αναφέρει ότι ο ίδιος έχει βάλει τη φωτιά»

Έπειτα, η Βουλευτής ανέφερε τα τρωτά σημεία του νομοσχεδίου, εστιάζοντας στην απαγόρευση της ενημέρωσης των παρακολουθουμένων επί τριετία, τη μη διασαφήνιση του όρου εθνική ασφάλεια –γεγονός που δίνει το δικαίωμα σε διασταλτική χρήση- και την ανεξέλεγκτη δράση της ΕΥΠ έναντι της ΑΑΔΕ και της Βουλής.

Κλείνοντας, η κ. Βέττα ανέφερε: «Η κοινωνία, οι δημοκρατικοί πολίτες δεν αδιαφορούν για τις παρακολουθήσεις και τις παράνομες πράξεις του Πρωθυπουργού, όπως εσείς θέλετε να πιστεύετε.

Αντιθέτως. Η δυστοπία των παρακολουθήσεων, αθροίζεται στην οργή και την απόγνωση από την πρωτοφανή ακρίβεια, τον πληθωρισμό, τις τιμές στην ενέργεια, ακόμα και την ανασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών, προβλήματα για τα οποία κωφεύετε.

Οι επερχόμενες εκλογές, θα καταγράψουν την αποδοκιμασία των πολιτών και θα δώσουν μια δημοκρατικό διέξοδο στον φαύλο δρόμο που έχετε ακολουθήσει.»

Ακολουθεί η ομιλία της κ. Βέττα

5 σχόλια στο άρθρο “Καλλιόπη Βέττα – Ομιλία στην Βουλή: «H δημοκρατική εκτροπή που προκάλεσε η κυβέρνηση με τις παρακολουθήσεις θα πάρει την πρέπουσα απάντηση από τους πολίτες»

 1. Καλύτερα να παρακολουθούμαστε παρά να περιμένουμε έξω απ’ τις τράπεζες τα ξημερώματα για να τραβήξουμε 60€.

 2. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Μητσοτακη,τι σ επιασε χθες και κατέβηκε από το βήμα ξαφνικα; και άρχισες
  να τρέχεις, λες και ήπιες ρετσινολαδο;λες και σε κυνηγούσαν οι τσέτες του Οπαλ Οσμαν;
  Πρώτη φορά πρωθυπουργος εγκαταλείπει τη Βουλή,σαν κυνηγημενος!
  Δεν είσαι μόνον εμμονικος και φοβικος,είσαι και φυγοπονος και ριψασπις,μιας και στη Βουλή,οι πολιτικοί δίνουν μάχες για το καλό του τοπου!
  Και έφυγες την στιγμή που ο Τσιπρας σε ρώτησε 100 φορες” Κύριε μητσοτακη,εκτός του ότι παρακολουθειτε τους πάντες και τα πάντα,παρακολουθειτε τον υπουργό σου τον Χατζηδάκη και τον αρχηγό των ενόπλων δυναμεων;
  Κι εσύ,αντί να απαντήσεις, ενώπιος ενωπίοις,αρχισες να τρέχεις σαν ποντικός που εγκαταλείπει το μισό βυθισμένο καραβι!
  Ήταν ποτέ δυνατόν,ένας Κ. Καραμανλης ,ενας Ανδρέας Παπανδρέου,ενας Κώστας Καραμανλής ενας Κ. Μητσοτακης,να εγκατέλειπαν καθιδροι και φοβισμένοι,ως λαγοί τρεμαμένοι,τη Βουλη;
  Όλον τον κόσμο παρακολουθείς,φοβάσαι,φοβάσαι από που θα σ έλθει η πτώση σου!
  Τελικά,ποιον φοβάσαι πιο πολύ,τον ελληνικό λαό,τον Καραμανλή,τον Σαμαρα( χθες ακόμα κι αυτός σε καταχέριασε με τις παρακολουθήσεις σου);
  Όλους αυτούς τους φοβάσαι, αλλά πιο πολύ φοβάσαι τα παιδια του Καρατζαφέρη,βοριδηδες,πλευρηδες και γεωργιαδηδες,άνθρωποι που όταν βρισκόταν στο ΛΑΟΣ,σε ξεφτελιζαν καθημερινά και σε θεωρούσαν ακαταλληλο και ανεπαρκεστατο( Βλέπετε τυπο εκείνης της εποχης!
  Αυτούς φοβάσαι πιο πολύ,γιατι;γιατί τώρα με την αποτυχημένη πολιτική σου ,τα μεγάλα λάθη σου,τώρα άρχισε να ζεσταίνεται το αυγό του φιδιού,το φίδι της χρυσής αυγής άρχισε να σπαζει το αυγό,σηκώνει κεφάλι και θέλει να συσπειρωσει ολα τα τυχαρπαστα πολιτικα και μετακινούμενα φασιστοειδη!
  Η πολιτική ιστορία διδάσκει, πρώτος εχθρός σου,ο Σαμαράς,αυτός που έριξε τον πατέρα σου,δεύτερος εχθρός η επελαυνουσα ακροδεξιά και τρίτος εχθρός σου…Ο ελληνικός λαος….που επιθυμεί διακαως, να σε ρίξει απ την εξουσία!
  Μητσοτακη,σε λυπάμαι, σε λυπάμαι πολύ,αν θέλεις βοηθό στις παρακολουθήσεις σου,επειδή σε λυπάμαι και με προκαλείς οίκτο,δέχομαι να γίνω βοηθός σου στις παρακολουθήσεις, μιας κι όλοι άρχισαν να σε εγκαταλειπουν!
  Δεν υπάρχει χειρότερο από τι;να λυπάσαι έναν πρωθυπουργό,αυτόν που κυβερνάει ένα κράτος!
  Μητσοτακη,όχι το πένθος( Ηλεκτρα)αλλα η Λύπη ταιριάζει σε σενα!
  Εσύ θα φορας τα ακουστικά κι εγώ θα κρατάω το predator,το αρπακτικό,μήπως σε κατασπαραξει κι εκείνο…μιας και το παιδευεις ,απο την Κυριακή του Ιουλίου που έγινες πρωθυπουργος..41 μήνες τώρα…
  Πόσο σε λυπάμαι…..

  1. Ε πως να μη φοβηθεί ο φουκαράς!Τσίπρας είναι αυτός.Αν πιάσει το νταούλι και ο Πούτιν θα χεστεί.Λίγο το έχεις;

 3. Σήμερα, πόσοι Έλληνες τραβάνε 60 ευρώ την ημερα;
  Είπες κι εσύ την κουταμάρας σου.
  Ξέχασες,ότι τους πρώτους μήνες που βγήκε ο Σύριζα,δεν υπήρχαν χρήματα για μισθούς και συντάξεις, ξέχασες τα άδεια ταμεία που άφησαν οι προηγούμενοι;

 4. Προς το παρόν εχεσθη ο Πουτιν απ τον γίγαντα Μητσοτάκη,καλικατζαρακι, κρυψου,δεν ήλθαν ακόμη Χριστούγεννα, να δείχνεις τον φασισμό σου..
  Θειά κουτσομπολα,φασιστούλα.
  Τον Μητσοτάκη σου και στο τρυπα σου..
  .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.