Νύχτα επεισοδίων με μολότοφ και δεκάδες προσαγωγές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα μετά την πορεία στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου



Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τη λήξη της πορείας για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές ατόμων που φέρεται να ενεπλάκησαν στα επεισόδια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων, αστυνομικός έπεσε από μηχανή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Νωρίτερα, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις στο τουρκικό προξενείο, στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν σε παρακείμενες οδούς, με τους κουκουλοφόρους να συνεχίζουν τις ρίψεις μολότοφ και να πυρπολούν κάδους και με τους αστυνομικούς να τους κυνηγούν, κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Από τις ρίψεις μολότοφ και αντικειμένων από τους κουκουλοφόρους, προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Καμμένοι και αναποδογυρισμένοι κάδοι, σπασμένα τζάμια αυτοκινήτων και τζαμαρίες καταστημάτων, ξηλωμένα μάρμαρα από κτήρια συνθέτουν το σκηνικό της καταστροφής στους γύρω δρόμους από το Τουρκικό Προξενείο.

Από τις ρίψεις μολότοφ των κουκουλοφόρων προκλήθηκαν φθορές μέχρι και σε μπαλκόνια πολυκατοικιών. Πολίτες βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους με λάστιχα για να σώσουν τις περιουσίες τους.

«Βροχή» από χημικά και κρότου – λάμψης έπεσε λίγο μετά τις 8 στο κέντρο της Αθήνας, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε πριν 14 χρόνια απ’ τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Αφού ο κύριος όγκος των διαδηλωτών είχε αποχωρήσει απ’ την Ακαδημίας και η πορεία κατευθυνόταν προς το σημείο της δολοφονίας στην οδό Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, σημειώθηκε ένταση με την αστυνομία να προχωρά σε εκτεταμένη χρήση χημικών για να απωθήσει μερίδα διαδηλωτών που έβαλαν φωτιά σε πέντε κάδους στην Εμμανουήλ Μπενάκη.

Χημικά έπεσαν και στις οδούς Ναβαρίνου και Αραχώβης, επειδή κατά την αστυνομία κάποιοι πέταξαν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Αλλά και στην πλατεία Ομονοίας έγινε χρήση χημικών.

Μέχρι πριν από λίγο είχαν γίνει 12 προσαγωγές και η παρουσία της αστυνομίας είναι πολύ ισχυρή.

Στο μεταξύ κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, με τον δεύτερο να είναι κλειστός από τις 9 το πρωί.

thestival.gr και efsyn.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.