Αλέξης Τσίπρας από τη Φλώρινα: ‘Ως πολιτεία δεν αποδεχόμαστε το γεγονός ότι θα έχουμε συνανθρώπους μας να μένουν αβοήθητοι στην παγωνιά’ (video)



 

Οι επιπτώσεις της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης στη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα στο νομό της Φλώρινας είναι περισσότερο δυσβάσταχτες από άλλες περιοχές της χώρας λόγω του υψηλού κόστους για τη θέρμανση επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέπτεται τη Φλώρινα. Ταυτόχρονα είπε ότι η απολιγνιτοποίηση εφαρμόζεται με βίαιο τρόπο και χωρίς σχέδιο, μεγεθύνοντας έτσι τις δυσκολίες από την ενεργειακή κρίση.

«Η πολιτεία τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει συνθήκες υποβάθμισης της ζωής των ανθρώπων που ζουν στη δυτική Μακεδονία. Η απολιγνιτοποίηση ήταν βίαιη και χωρίς σχέδιο», δήλωσε ο κ. Τσίπρας μόλις έφτασε το δημαρχείο της Φλώρινας. Σε όλη τη χώρα υπάρχουν συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, ακόμα και ανθρωπιστικής κρίσης, είπε, και στη Φλώρινα οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, τα νοικοκυριά που δεν αντέχουν αυτό το κόστος είναι αντιμέτωπα με τη φτωχοποίηση και οι επιχειρήσεις που δεν αντέχουν το κόστος είναι αντιμέτωπες με το λουκέτο.

«Δεν μπορούμε ως πολιτεία να αποδεχόμαστε το γεγονός ότι θα έχουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν μπορούμε ως πολιτεία να αποδεχόμαστε το γεγονός ότι θα έχουμε συνανθρώπους μας να μένουν αβοήθητοι στο κρύο και στην παγωνιά», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Για όλη την Ελλάδα θα έπρεπε η κυβέρνηση εδώ και καιρό να έχει προβλέψει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα χαμηλότερα προβλεπόμενα επίπεδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόσο στο πετρέλαιο θέρμανσης όσο και στα καύσιμα. Για τη Φλώρινα, όμως, αυτό και για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν μακρύ και παρατεταμένο χειμώνα αποτελεί όρο επιβίωσης. Θεωρώ αυτονόητο πως θα πρέπει το επόμενο διάστημα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό και βεβαίως να υπάρξει ένα σχέδιο ανάπτυξης, ένα σχέδιο που θα δώσουν ξανά ώθηση στην τοπική οικονομία, ένα σχέδιο που διατηρεί την κοινωνική συνοχή».

Επανέφερε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αναγκαιότητα να υπάρχει ρήτρα μηδενικού ελλείμματος σε ότι αφορά την απολιγνιτοποίηση η οποία να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τους αναπτυξιακούς ρυθμούς. Και όταν δεν διασφαλίζονται να υπάρχει η άμεση παρέμβαση του Κράτους.

«Αυτό για τη Δυτική Μακεδονία είναι κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχει σχεδιαστεί και εφόσον δεν έχει σχεδιαστεί εμείς είμαστε εδώ για να ακούσουμε τους πολίτες και να δεσμευτούμε ότι η Δυτική Μακεδονία δεν θα μείνει μόνη, η Δυτική Μακεδονία θα έχει μέλλον και προοπτική, δεν θα γίνει μαύρη κηλίδα στο χάρτη».

Συνοδευόμενος από τη βουλευτή Πέτη Πέρκα ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη και εκπροσώπους φορέων της περιοχής. Έξω από το Δημαρχείο τον υποδέχτηκαν κάτοικοι της Φλώρινας και στις συζητήσεις που είχε μαζί τους όλοι έθεσαν το πρόβλημα με το πάρα πολύ υψηλό κόστος που πρέπει να πληρώσουν φέτος για τη θέρμανση, όπως και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την απολιγνιτοποίηση.

www.amna.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Αλέξης Τσίπρας από τη Φλώρινα: ‘Ως πολιτεία δεν αποδεχόμαστε το γεγονός ότι θα έχουμε συνανθρώπους μας να μένουν αβοήθητοι στην παγωνιά’ (video)

  1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης

    - Edit

    Απαντήστε

    Φιλε μου Αλέξη, καλώς όρισες και καλή επιτυχία στις εκλογες,διάβασε τα παρακάτω και μιας και θασαι ο επόμενος πρωθυπουργος ,να τα έχεις κατά νου,για να αποφεύγεις τις παγίδες του μητσοτακη ,τις απλωμένες στη γη( Μ.Α)
    Και η Αμβροσιά και το Νεκταρ των Σιχαματων ,υποσχέθηκε αύξηση του επιδόματος των αστυνομικών, την ημέρα μνήμης του παιδου,του Γρηγορόπουλου και την ημέρα που ένα άλλο φασιστοειδες ,σημάδεψε τα λάστιχα,αλλά βρήκε το κεφάλι ενός άλλου παιδιού που έκλεψε βενζίνη 20 ευρω!
    Ο άλλος απ τα Γρεβενά, χρονια τωρα,κλέβει τους κόπους χιλιάδων ανθρωπων,πουλώντας τις περιουσίες τους σε ξένους Μαυραγοριτες και ούτε μια κλωτσιά δε δέχτηκε απ το κόμμα σου ,Σίχαμα όλων των Αντουανετων!
    Και τώρα, καινουριε κορκονεα,φασιστοειδες,τωρα που θα παίρνεις 500 ευρώ επίδομα,θα σημαδεύεις ,επικινδυνε και ακαταλληλε στο κεφάλι για να τρύπας τα λάστιχα των αυτοκινήτων.
    Και χαροπαλευει ένα 16χρονο ,για 20 ευρώ βενζίνης.
    Και χτύπησες με μίσος ένα παιδί που ήξερες ότι είναι Ρομα!
    Γιατί ,για όλους εσας τα φασιστοειδη ,οι Ρομα είναι κατώτερου Θεού παιδια!
    Για όλους εσάς τους πλευρηδες,τους βοριδηδες,γεωργιαδηδες,βουλτεψες!
    Τι είπε, το άλλο σίχαμα του υφυπουργείου μεταναστευσης;” δίπλα στους ανθρώπους ζουν Ρομα”, είσαι και μητέρα …..γέννημα του Μεγκελε.
    Σίχαμα Λουδοβίκε κι εσύ ραγιά της προστασίας του πολίτη που γύρισες όλα τα κόμματα τα πολιτικα που σπουδασες και δάσκαλος, όπως ο Μουσολίνι,αν κλέψει κάποιος 21 ευρώ σε τρόφιμα,τον σημαδευουμε και στα τέσσερα λάστιχα για 4 σφαίρες στο κεφαλι;
    Σιχαμέρα και γλοιώδη πολιτικα Άγη,όσο πιο πολλά κλέβουν οι μπαταχτσηδες σας,πιο σιχαμεροι και γλοιώδεις είστε,όταν κλέβουν οι ρομά και οι αναγκεμενοι,τόσο πιο πολύ σιχαμεροί και γλοιώδες είστε πάλι.
    Μητσοτάκη,Νέκταρ και Αμβροσία των πολιτικών σιχαματων,το επίδομα να το διπλασιάσεις και τα λίγα αυτά ακαταλληλα φασιστοειδη,ευτυχώς,της αστυνομίας, να σημαδευουν ουρανό και να χαροπαλευουν Ρομά στις εντατικές.
    Ελλάδα,Πανηγυρτζού και βάρβαρη ,απ τη μια στολίζειςΔενδρα και πλατείες για να υποδεχτείς Εκεινον,τον Θεό που συγχωρεσε και συγχωρεί τους σταυρωτες Του,όλων των εποχών κι απ την άλλη σημαδευεις κεφάλια των ανθρωπων ,μιας και τα λάστιχα αυτοκινήτων….έχουν περισσότερη αξια!
    Πανηγυρτζου Ελλάδα,αγαπάς τον Άγιο Νικόλαο,αλλά όταν ένας ζητιάνος ζητιανεύει έξω απ την Εκκλησία Του,τον διώχνεις με κλωτσιές.( Βλέπετε τοπικό τύπο εκείνης της εποχής)
    Πανηγυρτζου …που βγάζεις σε Κηδείες χαρτόκουτα για να ζητιανεύουν οι φαρισαιοι,οι ψευτοσταυρόσχημοι, λεφτά και να γεμίζουν θυρίδες τραπεζων!
    Πανηγυρτζου….που στέλνεις στον Ναό της Δημοκρατιας ,μπαταχτσηδες που κατακλεβουν σπιτια κι όνειρα κι ελπίδες του λαου σου!

  2. ……..δεν αποδεχόμαστε το γεγονός ότι θα έχουμε συνανθρώπους μας να μένουν αβοήθητοι στην παγωνιά.

    Όταν ο ΤΣΙΠΡΑΣ ονόμαζε «ετερόκλητο όχλο» τους Δυτικομακεδόνες των συλλαλητηρίων !!!!!!!

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εξάντλησε όλα τα κοινωνικά αποθέματα ελπίδας.

  3. Υπ΄όψη κ. ΤΣΙΠΡΑ !

    Αδειάζουν, εν κρυπτώ, τις αποθήκες του Στρατού, στη Βόρεια Ελλάδα, από πυρομαχικά και όπλα και τα στέλνουν στον Ζελένσκι ;
    Τι μετέφεραν οι 25 νταλίκες -ξημερώματα- από αποθήκες του Στρατού στη Λευκοπηγή; –

    Τσιμουδιά και από την αντιπολίτευση!

    Prime News Prime News 7-12-22

  4. Η κατάρα των Πρεσπών
    «Mακεδονία» τα Σκόπια στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ! !!Με επίκληση της Συμφωνίας των Πρεσπών – !!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.