Αρκετά ικανοποιητική η προσέλευση του κόσμου στο δημοψήφισμα της Ακρινής- Ευχάριστη έκπληξη η απόφαση του ΣτΕ για την μετεγκατάστασή της



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το kOZANILIFE.GR 

Συνεχίζεται κανονικά και με ικανοποιητικούς ρυθμούς,  η ψηφοφορία του άτυπου δημοψηφίσματος, σήμερα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην τοπική Κοινότητα Ακρινής, για τη μετεγκατάσταση του χωριού ή το εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Όπως τόνισε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Ακρινής, Θεοχάρης Καζαντσίδης « αρκετά ικανοποιητική είναι η προσέλευση του κόσμου στο σημερινό  δημοψήφισμα. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 8 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα. Εκτιμώ ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σύντομα, χωρίς κάποια ιδιαίτερη καθυστέρηση. Οι κάτοικοι θα αποφασίσουν ή να διεκδικήσουν τη μετεγκατάσταση του χωριού ή θα δεχτούν το εναλλακτικό σχέδιο που πρότεινε η πολιτεία, υπάρχει βέβαια επιλογή του λευκού».

Αξίζει να αναφερθεί πως χθες το βράδυ, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία έκανε δεκτή την προσφυγή του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής και κατοίκων για το θέμα της μετεγκατάστασης του χωριού. Πρόκειται για μια απόφαση σταθμό για την πολύπαθη κοινότητά και το μέλλον της αλλά και για τη μακροχρόνια ανάλγητη  στάση της εξουσίας, η οποία δεν εφάρμοσε το νόμο που η ίδια ψήφισε εδώ και σχεδόν δώδεκα χρόνια!

Ο κ. Καζαντσίδης δήλωσε πως αυτό είναι μια ευχάριστη έκπληξη « αυτή η απόφαση δικαιώνει την προσφυγή που έχει γίνει ώστε να υποχρεωθεί η Πολιτεία να εφαρμόσει  τον νόμο, να προχωρήσει στην μετεγκατάσταση. Την θετική αυτή είδηση γνωστοποίησε ο δικηγόρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής Αναστάσιος Γκανάτσιος».

Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες της σημαντικής αυτής απόφασης,  που αφορά το “άρθρο 28 του νόμου 3937/2011 για την απαλλοτρίωση και μετεγκατάσταση του οικισμού Ακρινής του Δήμου Κοζάνης.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.