Διεκόπη το δικαστήριο για την Έφεση του συζυγοκτόνου από το Βελβεντό Κοζάνης για 23 Ιανουαρίου – 12 Δεκεμβρίου το Εφετείο του Ειδικού φρουρού από την Καστορια – Δείτε περισσότερα



 

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Διεκόπη την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 η Έφεση η οποία άσκησε ο συζυγοκτόνος από το Βελβνετό Κοζάνης και ορίστηκε από το δικαστήριο εκ νέου με ημερομηνία στις 23 Ιανουαρίου 2023 .

Ο συζυγοκτόνος πρωτόδικα κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια ποινή κάθειρξης, από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς τον Σεπτέμβριο του 2016 ,

για τη δολοφονία της συζύγου του Άνθής Λινάρδου, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό  , ενώ του επέβαλε και ποινή φυλάκισης ενός έτους για περιύβριση νεκρού, καθώς έθαψε σε χωράφι ιδιοκτησίας του το πτώμα της άτυχης τότε 37χρονης  Ανθής .

Η  υπεράσπιση του καθ’ ομολογίαν δράστη έχει αιτηθεί η ποινή να οριστεί ¨ εν βρασμώ ψυχικής ορμής” . ενώ αιτήθηκαν να διακοπεί η δίκη λόγω ανωτέρας βίας.

Στις Δικαστικές Αίθουσες προηγουμένως δικαζόταν το Εφετείο για την υπόθεση του Ειδικού Φρουρού από την Καστοριά, όπου πρωτόδικα κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από  Μεικτό Ορκωτό  Δικαστήριο Κοζάνης και καταδικάστηκε σε δις ισόβια χωρίς ελαφρυντικό για τη δολοφονία ταξιτζή από την Καστοριά, ενώ  επικράτησε ένταση στο Δικαστήριο από τους συγγενείς του θύματος  και διεκόπη η δίκη .

Το Εφετείο για την υπόθεση του Ειδικού Φρουρού από την Καστοριά ορίστηκε για τις 12 Δεκεμβρίου  .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.