Μνημόνιο συνεργασίας για την έμφυλη ισότητα υπέγραψαν Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Π.Ε. Κοζάνης και Δήμος ΚοζάνηςΜνημόνιο συνεργασίας για την έμφυλη ισότητα υπέγραψαν η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Π.Ε. Κοζάνης και ο Δήμος Κοζάνης, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στην  Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι δύο φορείς εκπροσωπήθηκαν από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα και τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, Βασιλική Βόντσα. Παρόντες στη διαδικασία ήταν η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών & πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, Νούλα Τουμπουλίδου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Γρηγόρης Τζουμερκιώτης, καθώς και στελέχη των δύο φορέων.

Έπειτα από τη δέσμευση για συνεργασία, ακολούθησε εκδήλωση με θέμα «Παρεμβάσεις στη σχολική κοινότητα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας»,   η οποία σηματοδότησε  την έναρξη των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών σε θέματα έμφυλης βίας, διακρίσεων και ισότητας των φύλων.

Η εκδήλωση απευθυνόταν στο νέο θεσμό των Συμβούλων Σχολικής Ζωής των σχολικών μονάδων της Δ.Ε. Κοζάνης και περιλάμβανε εισηγήσεις από το εξειδικευμένο προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης του Κ.ΕΘ.Ι. και του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης, καθώς και από εκπαιδευτικούς που έχουν υλοποιήσει καλές πρακτικές στα σχολεία.

 

2 σχόλια στο άρθρο “Μνημόνιο συνεργασίας για την έμφυλη ισότητα υπέγραψαν Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Π.Ε. Κοζάνης και Δήμος Κοζάνης

  1. Μία ισότητα υπάρχει : έναντι των νόμων !

    έμφυλη ισότητα : δηλαδή, να μεταμοσχεύσουμε μήτρες στους άνδρες γιά να γενάνε και συτοί ; γιατί και αυτό γράφτηκε (!!!!) , δεν το φαντάστηκα εγώ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.