Δήμος Κοζάνης : «Γίνε η Δύναμή σου» – Εκστρατεία ενημέρωσης για τη βία κατά των γυναικών με αυτοκόλλητα σε καταστήματα 

Μία σημαντική πρωτοβουλία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Κοζάνης, ξεκινά σημειολογικά την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Στην προσπάθεια προσέγγισης οποιαδήποτε γυναίκας μπορεί να χρειάζεται βοήθεια και υποστήριξη, πρόκειται να τοποθετηθούν ενημερωτικά αυτοκόλλητα σε καίρια σημεία (γυναικείες τουαλέτες, γυναικεία δοκιμαστήριαρούχων κ.α.) των καταστημάτων εστίασης και των εμπορικών
καταστημάτων γυναικείων ενδυμάτων.
Η πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται στο Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων του Δήμου Κοζάνης, απευθύνεται σε γυναίκες που χρειάζονται υποστήριξη. Μέσα στις συνθήκες ιδιωτικότητας που παρέχουν τα συγκεκριμένα περιβάλλοντα, οι γυναίκες που ενδιαφέρονται θα μπορέσουν να πάρουν τα στοιχεία επικοινωνίας αναφορικά με τις δομές που λειτουργούν στην πόλη της Κοζάνης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών: του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Κοζάνης του Κ.Ε.Θ.Ι. και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Κοζάνης.
Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης και το Σωματείο Εστίασης Κοζάνης «Ερμής», η συμμετοχή των οποίων έχει καθοριστική σημασία στη μετάδοση του μηνύματος προς τις γυναίκες κάθε ηλικίας της τοπικής κοινωνίας. Τα καταστήματα των μελών των δύο συλλόγων θα αποτελέσουν τον «αγγελιοφόρο» του μηνύματος, και θα συμβάλουν ουσιαστικά στον αγώνα για μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις και βία.

5 σχόλια στο άρθρο “Δήμος Κοζάνης : «Γίνε η Δύναμή σου» – Εκστρατεία ενημέρωσης για τη βία κατά των γυναικών με αυτοκόλλητα σε καταστήματα

 1. Όσο η κοινωνία (παιδεία, οικογένεια, ΜΜΕ) θα εκπέμπουν ηδονισμὸ και αισθησιοκρατία τίποτε δεν θα διορθωθεί !

  1. Ηδονή:”Αρχή και τέλος του μακαρίως ζην”.Διάβασε και λίγο Επίκουρο,τον υπέροχο παππούλη μας,να μπει λίγο φρέσκο αεράκι στο μουχλιασμένο και φοβισμένο μυαλουδάκι σου.

 2. Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
  Απίστευτο άρθρο στο ΝBC: Πηγή όλων των δεινών του κόσμου οι άνδρες. Πρέπει να τελειώνουμε με την ετεροφυλοφιλία.

  Οι γυναίκες όλο και περισσότερο επιλέγουν να αποσυρθούν από την ετεροφυλοφιλία επειδή είναι “το θεμέλιο της παγκόσμιας καταπίεσης”, αναφέρει το NBC News σε ένα παράξενο – όσο και δηλητηριώδες – άρθρο αυτή την εβδομάδα.
  Και οι «φεμινίστριες» … που παριστάνουν τις προστάτιδες των γυναικών …παλεύουν … και παλεύουν ενάντια στην … Εκκλησία… όχι ενάντια σε τίποτα Συναγωγές.

 3. Στο Αφγανιστάν, χτυπάνε και ξεφτιλίζουν μαναδες και παιδια,
  στους δρόμους και στις παιδικές χαρές,στην Ελλάδα, στις κιβωτούς.
  Μόνον ανάδελφο κρατος,δεν είμαστε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.