Χρεώσεις ρεύματος Δεκεμβρίου 2022: Χαμηλότερες οι τιμές 

Χρεώσεις ρεύματος Δεκεμβρίου 2022: Πόσο θα υποχωρήσουν οι τιμές

Μειωμένες χρεώσεις αναμένεται να δουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς ρεύματος και για τον μήνα Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τον Alpha, κατά μέσο όρο αυτή η πτώση των τιμών θα κυμανθεί στο 10%-15%, το οποίο σημαίνει ότι οι τιμές από τους παρόχους που θα δοθούν μέχρι τις 20 του μήνα θα κυμανθούν γύρω στα 0,33-0,35 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Μάλιστα αν υπολογιστεί και η κρατική επιδότηση αναμένεται η τιμή της κιλοβατώρας να πέσει στα 0,15-0,17 λεπτά.

Σημειώνεται ότι ύψος της επιδότησης αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες επτά ημέρες. Μια «ανάσα» για τους καταναλωτές ενέργειας ήταν η Τετάρτη (16/11), καθώς υπήρξε πτώση στις διεθνείς τιμές για φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Από νωρίς η τιμή του φυσικού αερίου κινούνταν πτωτικά, έπειτα από ένα σερί ισχυρής ανόδου τις τελευταίες ημέρες, που έφερε την τιμή του αερίου πάνω από τα 120 ευρώ τη μεγαβατώρα. Το κλείσιμο στο σύστημα αναφοράς ΤΤF (ευρωπαϊκό) έφερε την τιμή στα 113,90 ευρώ τη μεγαβατώρα, που σημαίνει υποχώρηση της τάξης του 8,22%.

Πηγή : alphafreeprees.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.