Έναρξη συλλογής τηγανελαίων στον Δήμο Βελβεντού – Την Παρασκεύη 18 Νοεμβρίου



Νοεμβρίου

Το καινοτόμο, σύστημα χωριστής συλλογής τηγανελαίων για τα νοικοκυριά ξεκινά από σήμερα και στον Δήμο Βελβεντού σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.

Για το λόγο αυτό την Παρασκευή 18.11.2022 και ώρα 12:00-14:00, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων του Δήμου Βελβεντού, στο πάρκο ¨Φισκίνας¨ όπου δόθηκαν οδηγίες για τη λειτουργία του νέου συστήματος.
Τα τηγανέλαια αποτελούν ένα εξαιρετικά ρυπογόνο οικιακό απόβλητο και ευθύνονται για πληθώρα προβλημάτων στο έδαφος, τα υδάτινα οικοσυστήματα, τα συστήματα αποχετεύσεων και τους βιολογικούς καθαρισμούς.

Η περιβαλλοντικά ορθή διαχείρισή τους επιτάσσει την ξεχωριστή συλλογή τους και την παράδοσή τους σε αδειοδοτημένες επιχειρήσεις για την προώθησή τους προς αξιοποίηση.

Η συλλογή των τηγανελαίων θα γίνεται από τους πολίτες σε ειδικά πράσινα δοχεία που μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα οποία στη συνέχεια θα συγκεντρώνονται στο ειδικό πράσινο ΑΤΜ.
Επίσης, μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. οι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα επιβράβευσης συλλογής τηγανελαίων και να ενημερωθούν για τα ειδικά αυτοκόλλητα barcode με τον μοναδικό κωδικό χρήστη Για περισσότερες πληροφορίες: https://cookingoils.diadyma.gr/.
Οι κάτοικοι του Δήμου Βελβεντού μπορούν να προμηθευτούν το μπουκάλι, τον κωδικό barcode καθώς και οδηγίες ανακύκλωσης τηγανέλαιων από το Δημαρχείο Βελβεντού ή τη ΔΙΑΔΥΜΑ (2461045531).

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:
–  Facebook: https://www.facebook.com/diadyma
 – Instagram: https://www.instagram.com/diadyma_sa/
 –  LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/diadyma-sa
 –  Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCV3K21Wl26M73uSCsSeu4xg

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Έναρξη συλλογής τηγανελαίων στον Δήμο Βελβεντού – Την Παρασκεύη 18 Νοεμβρίου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.