Δήμος Γρεβενών: Εξοικονόμηση ενέργειας σε δρόμους και γειτονιές – Νέα φώτα led αποκτά η πόλη των Γρεβενών



Στο πλαίσιο της στρατηγικής για την εξοικονόμηση ενέργειας, που πιστά ακολουθεί εδώ και χρόνια η Δημοτική Αρχή, δημοπρατείται από τον Δήμο Γρεβενών το κομβικό έργο με τίτλο “Ενεργειακή Αναβάθμιση Δικτύου Οδοφωτισμού Δήμου Γρεβενών”, προϋπολογισμού 1.553.845,24€, περιλαμβάνοντας τη ριζική ανανέωση του δικτύου οδοφωτισμού της πόλης των Γρεβενών.

 

Η σημαντική αυτή παρέμβαση αναμένεται να συμβάλλει στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, προσφέροντας περισσότερο, καλύτερο και ασφαλέστερο φωτισμό, μέσω της αντικατάστασης των παλαιών λαμπτήρων με σύγχρονα και μη ενεργοβόρα φωτιστικά σώματα τύπου led.

 

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΒΑΑ) που εκπόνησε o Δήμος Γρεβενών, με κύριο γνώμονα την εξοικονόμηση κρίσιμων και αναγκαίων πόρων, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και βεβαίως την ουσιαστική βελτίωση της ζωής των πολιτών.

 

«Η Δημοτική μας Αρχή, από πολύ νωρίς έχει επενδύσει στην υλοποίηση ενός μεγάλου στρατηγικού σχεδίου με πρωταγωνιστή την εξοικονόμηση ενέργειας. Ειδικότερα, από το 2017, “τρέχουμε” ένα ευρύ και καλά μελετημένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων δημοσίων κτιρίων με τη χρήση της αβαθούς γεωθερμίας, επιτυγχάνοντας μείωση δαπανών για θέρμανση και ψύξη που αγγίζει το 70%.

 

Το σπουδαίο αυτό αναπτυξιακό σχέδιο επεκτείνεται πλέον και στον δημοτικό μας οδοφωτισμό, βάζοντας ως κεντρικό στόχο τη δραστική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την οριστική καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, όπως είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά. Έτσι, διασφαλίζουμε κρίσιμους πόρους υπέρ των δημοτών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος σε μια εποχή όπου η ενεργειακή ασφάλεια αποτελεί προαπαιτούμενο σταθερότητας και ευημερίας», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.