Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Κοζάνης: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9 ΝοέμβρηΣυνάδελφοι συνταξιούχοι,

Αγωνιστικό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 9 Νοέμβρη  απευθύνουν τα Συνδικάτα καλώντας τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμιά ανοχή στις νέες παροτρύνσεις να «σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι». Να μην περιμένουν κανέναν “σωτήρα”. Τους καλούν να γίνουν πρωταγωνιστές στη ζωή τους, για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια σε απολύσεις και άλλες αντεργατικές εξελίξεις,  για να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια στο σκοτάδι, για να μην παγώσουν τα σπίτια του λαού, τα σχολεία των παιδιών του, για τη διάλυση – κλείσιμο των νοσοκομείων κ.ο.κ.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων είναι μεταξύ άλλων οι αυξήσεις στους μισθούς, η υπογραφή ΣΣΕ, η λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με ευθύνη της εργοδοσίας. Αλλά και από την κυβέρνηση ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης των ραγδαίων ανατιμήσεων και της ενεργειακής φτώχειας, με πλαφόν σε τιμές, κατάργηση φόρων κ.ά., στον αντίποδα των voucher, pass και των “καλαθιών” της κοροϊδίας.

Οι συνταξιούχοι, απόμαχοι της δουλειάς κι όχι του αγώνα, στεκόμαστε αγωνιστικά στο πλευρό όλων των εργαζομένων και στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους.

Καμιά αναμονή καμιά προσαρμογή στις αποφάσεις της κυβέρνησης!

Απευθύνουμε κάλεσμα για κοινό αγωνιστικό βηματισμό μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αυταπασχολούμενους, για να μην πληρώσει ο λαός, όλοι εμείς και οι οικογένειες μας, τις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της ακρίβειας.

Όλοι στους δρόμους για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία. Για να δυναμώσει η πεποίθηση ότι τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Όλοι  στην απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων την Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 10:30 το πρωί στον Πεζόδρομο Κοζάνης.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

-Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

-Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

-Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

-Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

-Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

-Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

-Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

-Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Δευτεροβάθμια Υγεία, που χειροτερεύει την κατάσταση στις Δημόσιες υποδομές Υγείας και παραδίδει τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους της Χώρας μας, ακόμα περισσότερο στο έλεος της ιδιωτικής υγείας.

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Να επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίηση όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα με το psi και το χρηματιστήριο, – αποθεματικά των Ταμείων μας.

-Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα.

-Κάλυψη των απωλειών άμεσα δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί.

-Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη, αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

-Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς, που είναι σε βάρος των κοινωνικών παροχών.

                                   

                                                Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.