Διπλωματικό επεισόδιο με τον Α. Τζιτζικώστα- Απαγόρευσαν την είσοδο του στη Τουρκία 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο περιφερειάρχης Τζιτζικώστας μετέβη το πρωί του Σαββάτου στη Σμύρνη με το πλοίο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την τουρκική πόλη, προκειμένου να προεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, το γεγονός αυτό σημαίνει πως ο Έλληνας πολιτικός πήγε στην Τουρκία και με την ιδιότητα του Ευρωπαίου αξιωματούχου.

Ωστόσο, όταν έφθασε στο λιμάνι της Σμύνρης, οι τουρκικές αρχές είπαν ότι υπάρχει απαγόρευση εισόδου του στη χώρα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, όταν ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε να του εξηγήσουν τους λόγους για την απαγόρευση, δεν του δόθηκε απάντηση. Το ίδιο έγινε και στις ερωτήσεις που ακολούθησαν.

Στη συνέχεια, υπήρξε επικοινωνία του περιφερειάρχη με το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε., όμως ούτε σε αυτούς εξηγήθηκε ο λόγος για την απαγόρευση εισόδου. Μοιραία, ο κ. Τζιτζικωστας παρέμεινε στο πλοίο και πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών “καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών”.

πληροφορίες efsyn

4 σχόλια στο άρθρο “Διπλωματικό επεισόδιο με τον Α. Τζιτζικώστα- Απαγόρευσαν την είσοδο του στη Τουρκία

 1. Οι Τούρκοι είναι έξυπνοι,ας τους λέμε μπουταλαδες,ήξεραν ποιος είναι ο περφερειαρχης,τι δουλειά είχε αυτός μέσα στην Τουρκία να μιλήσει για ευρωπαϊκή ενωση;
  Θα επέτρεπε η χώρα μας,σ έναν Τούρκο αξιωματουχο,να έλθει και να μιλήσει στην Ελλάδα για την Μουσουλμανικη ενωση της Ανατολης;
  Ας πήγαινε στην Ιταλία,Γαλλια ή άλλου.
  Για να δούμε;θα ξαναπαει;
  Η ευρωπαϊκή ενωση είναι κατά της Τουρκίας,το έπρεπε οι τουρκοι;να του βάλουν και κόκκινο χαλί να περασει;
  Οι κουτοπονηριες πληρώνονται.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.