Μία ξεχωριστή εκδήλωση με ιστορικές αναφορές στη μάχη της Σιάτιστας το 1912 πραγματοποιήθηκε στο Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο



 

Ένα ιστορικό οδοιπορικό στα γεγονότα που οδήγησαν στην απελευθέρωση της Σιάτιστας και στη μάχη του 1912 παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο “Άρης και Λίλιαν Βουδούρη” στη Σιάτιστα, το βράδυ του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου 2022.

 

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την Φιλαρμονική του Δήμου, το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας “Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου”, με την συμμετοχή της χορωδίας μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας και της χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης. 

Μαθήτριες  του Γυμνασίου Σιάτιστας διάβασαν αποσπάσματα από ιστορικά σημειώματα προσώπων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στον απελευθερωτικό αγώνα της Σιάτιστας και αγωνιστών από την Κρήτη που πολέμησαν και θυσιάστηκαν στη Σιάτιστα. 

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος, ο Υπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κατερίνα Δαδαμόγια, οι ευεργέτες Ελένη και Κωνσταντίνος Παπανικολάου, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χανίων κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Αναστάσιος Δάρδας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, εκπαιδευτικοί και πολύς κόσμος. 

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Βοΐου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αποκορώνου για την παρουσία των Κρητών στον φετινό εορτασμό της απελευθέρωσης της Σιάτιστας και αντάλλαξαν μεταξύ τους ενθύμια. 

Οι δύο Δήμοι συνδέονται με ιδιαίτερους δεσμούς, καθώς έχουν αδελφοποιηθεί εδώ και χρόνια, κι επιπλέον  η παρουσία και συμμετοχή των  Κρητών στις εκδηλώσεις εορτασμού της απελευθέρωσης της Σιάτιστας  κάθε χρόνο αποτελούν τιμή και για τους δύο δήμους. 

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες της εκδήλωση. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.