Τα Ελληνικά νησιά με τις πιο ιδιαίτερες παραλίες



Βαρεθήκατε τα ελληνικά νησιά με τις ατελείωτες οργανωμένες παραλίες και τις απέραντες αμμουδιές και θέλετε να ανακαλύψετε κάτι διαφορετικό στις φετινές σας διακοπές; Αν η απάντηση είναι θετική, τότε βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε ορισμένες από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Ελλάδας που αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε έστω μια φορά στην ζωή σας! 

Σαρακήνικο (Μήλος)

Η Μήλος φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες και τα καταγάλανα νερά της, ωστόσο μια από τις παραλίες του νησιού ξεχωρίζει για την ομορφιά της και αυτή δεν είναι άλλη από το εξωτικό Σαρακήνικο που βρίσκεται μια ανάσα μακριά από την πόλη της Πλάκας. Τα ολόλευκα βράχια της παραλίας σμιλεμένα ώστε να δημιουργούν ένα σεληνιακό τοπίο, οι σπηλιές και το παράξενα λευκό χρώμα της άμμου έρχονται σε αντίθεση με τα γαλαζοπράσινα νερά της και υπόσχονται να αφήσουν μαγεμένο κάθε επισκέπτη. 

Κόκκινη Παραλία (Σαντορίνη)

Η Σαντορίνη φημίζεται για την ρομαντική της ατμόσφαιρα, την απίστευτη θέα στο ηλιοβασίλεμα, αλλά και το ηφαιστειακό τοπίο της, χάρη στο οποίο διαθέτει μερικές από τις πιο ασυνήθιστες παραλίες της χωράς μας. Στο νησί των ερωτευμένων θα συναντήσετε αρκετές παραλίες με μαύρη άμμο, αλλά κάτι που σίγουρα ξεχωρίζει είναι η Κόκκινη Παραλία στο Ακρωτήρι. Οι βράχοι με το σκούρο κόκκινο, σχεδόν χάλκινο, χρώμα συναντούν την πράσινη θάλασσα και συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο που θα σας ανταμείψει! Αν δεν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε την κατάβαση στην παραλία μπορείτε να την επισκεφτείτε στα πλαίσια κάποια κρουαζιέρας. Αναζητήστε στο διαδίκτυο Santorini Boat Rental και οι επιλογές σε κρουαζιέρες θα σας ενθουσιάσουν!

Ξι (Κεφαλονιά) 

Σε ένα από τα πιο γραφικά νησιά του Ιονίου, στην Κεφαλονιά βρίσκεται η παραλία του Ξι γνωστή για τα λευκά βράχια, τα καταγάλανα νερά και την κοκκινωπή – πορτοκαλί άμμο. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού που είναι οργανωμένες, η παραλία του Ξι διαθέτει ελάχιστες ξαπλώστρες και beach bars και ενδείκνυται για όσους αγαπούν την φύση και θέλουν να ανακαλύψουν κάτι διαφορετικό. 

Μάρμαρο (Θάσος)

Στην Θάσο βρίσκεται μια από τις ωραιότερες ελληνικές παραλίες, η παραλία Μάρμαρο, το όνομά της οποίας εύκολα προδίδει την ιδιαιτερότητά της. Ακόμη δεν σκεφτήκατε ποια μπορεί να είναι αυτή; Μα φυσικά τα βότσαλά της που μοιάζουν με γιγαντιαία μάρμαρα. Είναι τόσο λεία και τόσο λευκά που τα κρυστάλλινα νερά αποκτούν ένα έντονο σμαραγδένιο χρώμα, αντανακλώντας την πυκνή βλάστηση που περιβάλλει την παραλία. Μπορεί η πρόσβαση στην συγκεκριμένη τοποθεσία να μην είναι πολύ εύκολη, λόγω των δύσβατων δρόμων, ωστόσο αξίζει να προσπαθήσετε να την επισκεφτείτε αν ταξιδέψετε στην Θάσο, καθώς όλοι θέλουν μια βουτιά σε αυτά τα εξωτικά χρώματα!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.