Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης για την Επέτειο του ΟΧΙ



Το «ΟΧΙ» που βροντοφώναξε σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός στις 28 Οκτωβρίου του 1940, σήμανε την αρχή του τέλους της φασιστικής και ναζιστικής λαίλαπας που πήγαινε να κυριεύσει ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Ήταν η απαρχή του μεγαλειώδους Έπους της Εθνικής μας Αντίστασης, ενάντια στον Γερμανό κατακτητή, και μιας νέας Εθνικής Παλιγγενεσίας, που δυστυχώς δεν εξελίχθηκε
όπως ήλπιζε ο Ελληνικός Λαός μετά την Απελευθέρωση, μιας και ο καταραμένος εμφύλιος εμπόδισε τις ομαλές δημοκρατικές εξελίξεις, την πρόοδο και την κοινωνική προκοπή στην χώρα μας.

Παρόλα αυτά η 28 Οκτωβρίου είναι το σημείο καμπής και ανάτασης του Ελληνικού Λαού, για μια Πατρίδα Ελεύθερη, Ανεξάρτητη και Δημοκρατική, ενάντια στον
φασισμό και κάθε λογής αυταρχισμό.

Οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων μας, οι λαμπρές σελίδες δόξας που έγραψαν οι Έλληνες Αντάρτες που στην πλειοψηφία τους οργανώθηκαν στο ΕΑΜ ΕΛΑΣ και οι νεολαίοι στην ΕΠΟΝ, αφήνουν ισχυρές παρακαταθήκες σε μας, να συνεχίσουμε τον αγώνα τους για τη δικαίωση των δικών τους οραμάτων.

Γι’ αυτό συμπαρατασσόμαστε με όλες εκείνες τις δυνάμεις και με το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών , στον Αγώνα για σωστή δίκαιη λύση στο Ζήτημα των Γερμανικώn Αποζημιώσεων, των Πολεμικών Επανορθώσεων και του Κατοχικού Δανείου.
Η σημερινή επίσκεψη του Γερμανού Καγκελάριου στην Ελλάδα του κυρίου Όλαφ Σόλτς, είναι μια καλή ευκαιρία να θυμίσουμε στην Γερμανική Κυβέρνηση, και σε όλη τη Δημοκρατική Ανθρωπότητα ότι ο Αγώνας μας για τη Δικαίωση στο ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων θα είναι διαρκής και θα εντείνεται μέχρι την τελική μας Δικαίωση.
Πάνω σ’ αυτή τη βάση καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα, να πάρουν πιο ζεστά το ζήτημα των Επανορθώσεων και με Εθνική Ενότητα, όλοι μαζί Λαός και Πολιτική Ηγεσία να διεκδικήσουν αυτό το κεφαλαιώδες Εθνικό Ζήτημα.

ΖΗΤΩ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.