Στάθης Κωνσταντινίδης : Η ομιλία του στην Ολομέλεια για την παγίδευση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη



– Η ομιλία του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, για την παγίδευση του τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Επί τρεις μήνες, περίπου, μετά την καταγγελία του κ. Ανδρουλάκη ότι επιχειρήθηκε η παγίδευση του τηλεφώνου του με κακόβουλο λογισμικό, η πολιτεία ενεργοποίησε όλες τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Δικαστική διερεύνηση, έλεγχοι από την ΑΔΑΕ στην αστυνομία και στην ΕΥΠ, έρευνα από την ΕΑΔ, σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να ελεγχθούν πράξεις ή παραλείψεις και τυχόν ευθύνες, συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή, και νομοθετική πρωτοβουλία με τη θέσπιση ΠΝΠ για
την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου,
Και μόνο από την τηλεγραφική περιγραφή των διαδικασιών που εξελίχθηκαν, κυρίως όμως από την ταχύτητα της ανταπόκρισης, γίνεται φανερό ότι κάθε άλλο παρά προσπάθεια συγκάλυψης υπήρξε.
Βεβαίως και είπαμε να χυθεί φως. Όμως «όλα στο φως» δε σημαίνει «όλα στη φόρα». Από την αρχή επισημάναμε την ανάγκη να προστατευθεί η λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και οι διαβαθμισμένες πληροφορίες της υπόθεσης. Αυτό, βεβαίως, το γνώριζαν και τα στελέχη της αντιπολίτευσης, όταν καταλόγιζαν πρόθεση συγκάλυψης, σε όσους λειτουργούς δεσμεύονταν και επικαλούνταν το καθήκον εχεμύθειας. Τζάμπα μαγκιά, δηλαδή: «ξέρω ότι απαγορεύεται να μιλήσεις, σε καλώ να το κάνεις, και μετά σε κατηγορώ ότι κρύβεσαι πίσω από το απόρρητο.»

Από ποιο απόρρητο; Από αυτό που η βουλή νομοθέτησε το 1994, και καμία κυβέρνηση δεν άλλαξε μέχρι και σήμερα.
Εμείς από την αρχή αναγνωρίσαμε ότι η διαδικασία έχει κενά και χρειάζεται πρόσθετες δικλείδες. Και πήραμε άμεσα μέτρα γι’ αυτό και συμπράξαμε σε κάθε διερεύνηση. Τηρήσαμε μία υπεύθυνη και θεσμική στάση.
Η αντιπολίτευση, πριν από κάθε έλεγχο, άρχισε να αποδίδει κατηγορίες και μετά έψαχνε να τις επαληθεύσει. Ξεκίνησε με το «απαγορεύεται η παγίδευση τηλεφώνου βουλευτή» κι επειδή δεν της βγήκε και δεν ακουγόταν καλά στον κόσμο, το πήρε πίσω. Και τελικά τι αποδείχθηκε; Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε στελέχη της!
Και όσο από τις ελεγκτικές διαδικασίες δεν προέκυπταν τα στοιχεία που επιθυμούσε η αντιπολίτευση, τόσο επιδίδονταν σε κατασκευές και σενάρια: «αφού η τάδε εταιρία είχε έδρα στο τάδε κτήριο και ο τάδε είχε συναντήσει τον δείνα, ε, τότε, για όλα φταίει ο πρωθυπουργός». Μάλιστα! Ακλόνητος δικανικός συλλογισμός! Και ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί, που μπροστά σε κραυγαλέες αποδείξεις, για υποθέσεις της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ, μιλούσαν για σκευωρία.
Όμως, να μας κατηγορούν για συγκάλυψη και κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης: ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25 και Ελληνική Λύση, που ψήφισαν «δεν ξέρω δεν απαντώ» σε υποθέσεις που κατέληξαν από την δικαιοσύνη στο Ειδικό Δικαστήριο, αυτό ξεπερνάει κάθε όριο υποκρισίας.
Σε ακόμα μία σοβαρή υπόθεση, η αντιπολίτευση φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και απέδειξε ότι η στάση της υπαγορεύεται από μικροκομματικά συμφέροντα.

 

5 σχόλια στο άρθρο “Στάθης Κωνσταντινίδης : Η ομιλία του στην Ολομέλεια για την παγίδευση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη

  1. Στέλιος Κ,καθηγητης βολιωτης.

    - Edit

    Απαντήστε

    Κάθε φορά.. και είναι πολλές οι φορές που παρουσιάζεται Κόπρος
    Αυγείου και βρομιζει την κοινωνία, την οικονομία και τη δημόσια διοίκηση,
    Νέα Δημοκρατία και Πασοκ,όχι του Ανδρεα,αλλά των λοβερδων και βενιζελων και ανδρουλακηδων,ανδρεικελων,η μπάλα πέφτει στην εξέδρα κι όχι στο γηπεδο!
    Βρομιές η κοινωνία μας, ας ασχοληθούμε με τις παρακολουθήσεις.
    Είναι δυνατον σε καιρούς δύσκολους και καιρούς επιβίωσης,ένας βουλευτής της Ν.Δ να παίρνει δάνειο 4.000.000 ευρώ, την ώρα που νομοταγεις και τίμιοι άνθρωποι δεν ημπορουν να δανεισμού 400 ευρώ από τραπεζες;και με τα παραπάνω χρήματα να αγοράζει κόκκινα δάνεια 63.000.000 ευρώ,να αγοράζει τους κόπους και τους ιδρωτεςΕλληνων πολιτών που πήραν δάνειο πρώτης κατοικιας;
    Και αυτό το χαμερπές ,να βάζει απ το πρωί μέχρι το βράδυ τις εισπρακτικές τηλεφωνικές εταιρείες να ενοχλούν και ν απειλούν τους παραπάνω δανειοληπτες;
    Όλα είναι δυνατά στην ψωριαρα Ελλάδα,όπως την κατάντησαν οι άνθρωποι της νύχτας και της κλεψιά και της άπάτης!
    Τσουράπια πουλούσε η γιαγιά στο ξεροβορι και συνελήφθη,δάνεια αγόραζε και πουλούσε ο Κυλων,το Αγος της Ελλάδος και θησαυριζε!
    Ντροπή,αιδώς,ντροπη!
    Σας εκλέγουν άνθρωποι τίμιοι με ή χωρίς δάνεια και σεις πριονιστες του δένδρου της Ελλάδος,τους παίρνετε και το σπίτι τους!
    Δεν μπορείτε να κρυφτείς απ τους δασκάλους και καθηγητές,αυτοί τα γνωρίζουν όλα,δεν αφήνουν τ ι π ο τ α να πέσει κατω!
    Και δεν μπορείτε πολυμάσελοι και πολιτικοί φαταουλεςνα κρυφτείτε απο έναν Θεσσαλο!
    Λέγεται δι ημάς τους Θετταλους από αρχαιοτάτων χρονων” όφις εδηξε ( τσίμπησε)Θετταλόν κι απεβίωσεν ο οφις”
    Κυλώνειον- πάτσειον Άγος!
    Έρχεται το “νόστιμον ήμαρ”,η ημέρα που θα ξεβρομισει η Ελλάδα από την κοπρον του Αυγείου,την κοπρο της επιτελικης και μπουρδολογικης κατάντιας,η ημέρα που θ αναπνεύσει ο Έλληνας και η Ελληνίδα καθαρό αερα με λίγο ακάθαρτο αέρα,μιας και ο Πολακης που έβγαλε το σκάνδαλο στον αέρα…είναι καπνιστής!
    Ή μάλλον φταίει ο Τσίπρας που αυτός αγόρασε τα δάνεια,αλλά δεν καπνιζει!
    Κόπρος Αυγείου,Κυλωνειο Αγος,βρομιά και ντροπή,ωχριουν μπροστά στα πετσοταισμενα λερά της Νέας Δημοκρατιας!
    Ζήτω συγγνώμη απ τα χαμερπή της φύσεως,αυτά κάποιον σκοπό υπαρξεως εχουν!
    Ζήτω η Ελλάδα,ζητώ η…,ζήτω κ.λ.π,κ.λ.π

  2. Τσιομπάνοςκαι τις ελεύθερες ώρες διαβάζω Αντοχή και Στατική κτιριων- γεφυρών.

    - Edit

    Απαντήστε

    Σταματήστε να τρώτε τα λεφτά του κοσμακη και φτιάξτε τη Γέφυρα,προχθές που περνούσα με το ποδήλατο και είχε πολύ ησυχία,άκουσα ένα κρακ!
    Κι αν συμβεί κατι;θα αναλάβετε την πολιτική ευθυνη!
    Αν την δεις από αεροφωτογραφια,αρχίζει να ισιάζει,οποιος κατάλαβε,καταλαβε!

  3. ” πόση σαπίλα άπλωσε στη χώρα ο ακατάλληλος γόνος με τις προσωπικές του επιλογες”
    Ευάγγελος Αντώναρος,κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβερνησηςτου Κώστα Καραμανλη!

  4. Τάσος και Γκόλφω

    - Edit

    Απαντήστε

    Έχεις δει πολλούς τσομπάνουςμε πρόβλημα στη μέση και ηλικία
    33 ετών και πτυχίο Πολιτικού Μηχανικου;τσομπάνος τ απογεύματα,το πρωί σε πολυκατασκευαστική εταιρεία που εδρεύει στη Λάρισα!
    Νους υγιής εν σώματι υγιεί.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.